ВДЪХНОВЕНИЕ

Как един нов смесител може да преобрази банята ти

Смесителите са малки уреди, които могат да имат голямо значение за дизайна на банята

Понякога най-малките домакински уреди са най-важни – и макар често да се пренебрегва, модерният смесител всъщност е един от най-важните и често използвани елементи в дома. Подмяната на стария смесител в банята с такъв, който отговаря на личния ти стил, е проста реформа, която на ниска цена може да осигури значително функционално и естетическо подобрение на банята във всеки дом.

В наши дни смесителните батерии се предлагат в широка гама от стилове, размери, височини и покрития, които са подходящи за всяка среда. Тук обобщаваме някои от най-актуалните тенденции в съвременните стилове и технологии за смесителите в банята, за да ви помогнем да изберете перфектната комбинация за вашия дом или бизнес.

Модерна изтънченост

Модерният смесител може сам по себе си да пренесе остарялото пространство на банята в настоящето. Отличавайки се с елегантен, минималистичен дизайн, най-новото поколение смесители е създадено с мисъл за функционалност и предлага гъвкавост, за да се интегрира безпроблемно в различни среди. Обикновено тези смесителни батерии са силно персонализирани, което дава възможност за изява на личния ви стил в обзавеждането.

На снимката: Смесител за мивка от колекция Cala на ROCA

 

Модерен смесител за мивка от Roca

Харизматични цветове

Покритията могат да бъдат от голямо значение за смесителя. Привличащите погледа, но неутрални тонове като черно и бяло са все по-популярни като алтернатива на традиционния хром, който контрастира с умивалника или плота. PVD покритията предлагат стилен външен вид, който е едновременно по-издръжлив и по-екологичен от традиционните методи за покрития. Everlux на Roca е ексклузивно покритие за смесителни батерии и аксесоари за баня, при което се използва съвременна технология за висококачествен, равномерeн финиш, която прави повърхността по-устойчива и гарантира, че цветът остава непроменен с течение на времето. Осмелете се да експериментирате със смесители в цвят розово злато или титаново черно за една наистина модерна баня.

На снимката: смесители от колекция Ona на ROCA в цветове хром гланц, черно мат, титаново черно и розово злато.

 

четири модерни смесителя с покрития хром гланц, черно мат, титаново черно и розово злато

Хигиена и високи технологии

Електронните смесители и дозатори за сапун използват най-съвременни безконтактни технологии, за да направят кухнята или банята по-хигиенични от всякога. Безконтактните смесители са одобрени от Световната здравна организация като ефикасно средство срещу разпространението на микроби и инфекции. Тези съвременни смесителни батерии и кранове са особено ефективни в обществени или полуобществени пространства, където смесителят ще се среща с множество потребители. Комбинирайте с умивалник, изработен от Fineceramic – иновативен материал, алтернатива на класическия санитарен порцелан, който е едновременно по-фин и по-издръжлив, за да направите пространството в банята си наистина модерно.

На снимката: Електронен смесител от колекция Ona на ROCA

 

Модерен електронен смесител и дозатор за сапун

Екологична ефективност

Промените в нещо толкова малко като смесителят в банята или кухнята могат да имат голямо значение в борбата с изменението на климата, а най-новите смесителни батерии включват редица промени в дизайна в тази насока. Например, докато повечето смесители при централно положение на ръкохватката пускат смесена вода, смесителите, които използват технологията Cold Start, в централно положение пускат студена вода, което предотвратява задействането на бойлера и освобождаването на ненужен CO2 в атмосферата. Подобни малки ежедневни спестявания водят до огромни икономии на вода и енергия в дългосрочен план. Инсталирайте в банята смесител с вграден аератор, за икономия на вода, без да променяте физическото усещане по никакъв начин.

На снимката: едноръкохватков смесител с технология Cold Start от колекция Cala на ROCA

 

Ултра модеден смесител за баня с покритие хром гланц
Сподели