ЗА НАС

Повече от 100 години история, която ни превръща в световен еталон

Roca започва своята дейност през 1917 г. като компания, която произвежда чугунени радиатори за отопление в завода си в Гава, близо до Барселона. След тези първи стъпки, фирмата разширява портфолиото си с производството на бойлери. През 1929 г., Roca навлиза в сектора на продуктите за баня, като започва производството на вани.

Винаги внимателно следяща промените, свързани с културата на водата – основният природен ресурс, с който работи, през 1936 г. компанията Roca приема предизвикателството да произвежда изделия за баня от санитарен порцелан, а през 1954 г. стартира производството на батерии.

През 90-те години Групата предприе първата стъпка на международната си експанзия, главно чрез създаване на дъщерни дружества и подписване на споразумения с водещи местни марки. Освен в Португалия и Франция, Roca започва да се разраства и в Обединеното кралство, Германия, Италия, Мароко, Аржентина, Бразилия и Китай.

Ключов момент в интернационализацията е 1999 г., с придобиването на швейцарската компания Keramik Holding Laufen, тогава на четвърто място сред световните производители в бранша. Придобиването на Laufen позволява на Групата да укрепи позициите си на стратегически пазари, където марката е имала по-малко присъствие, като Източна Европа, Бразилия и САЩ.

През 2005 г. Roca обявява амбициозен стратегически план, фокусиран върху сектора за продукти за баня, като през 2006 година се превръща в световен лидер в сектора.

Днес Roca присъства на пазарите в повече от 170 държави, има 79 фабрики и над 21000 служители в цял свят.

В наши дни Roca продължава да бъде 100% испанска компания, ангажирана със създаването на решения за пространството на банята, които я превръщат в световен еталон в тази сфера. Достигането до тези мащаби ни кара да изпитваме гордост, след като в продължение на десетилетия марката ни бе една от най-познатите, най-ценени и най-дълбоко вкоренени в съзнанието на испанското общество.

Следващата стъпка на отдаденост към обществото бе откриването на Roca Barcelona Gallery през 2009г. - емблематична сграда, която предлага специално изживяване, свързано с марката. Последваха я Галериите на Roca в Мадрид, Лисабон, Лондон, Шанхай и Пекин.

Пространства, в които можеш да се докоснеш до културата на водата на Roca, до продуктите на компанията и нейните ценности, в които също се провеждат културни събития, изложби, конференции и дебати, свързани с теми като дизайн, архитектура и устойчиво развитие. Тези събития са още едно доказателство за решимостта на Roca да върви напред още много години, ръка за ръка с обществото.

+100

ГОДИНИ ИСТОРИЯ

+21000

СЛУЖИТЕЛИ

+170

ПАЗАРИ

79

ФАБРИКИ

ROCA ПО СВЕТА

Присъстваме на повече от 170 пазара по света, на 5 континента. Виж всички държави, в които се продават продукти Roca.

УСТОЙЧИВОСТ

Ангажираността ни към околната среда ни подтикна да създадем Фондация We Are Water и да разработим устойчиви решения за икономия на вода и енергия.

ДИЗАЙН И ИНОВАЦИИ

В Roca, иновациите присъстват навсякъде - от концепцията и дизайна на продуктите, до тяхното производство, логистика и дистрибуция.

МЕЖДУНАРОДНИ КОНКУРСИ ЗА ДИЗАЙН

jumpthegap® и One Day Design Challenge са международни конкурси за дизайн, организирани от Roca, в които млади дизайнери и архитекти от цял свят имат възможност да покажат таланта си, като представят концептуални, устойчиви и иновативни решения за банята на бъдещето.