1917

Roca започва бизнеса си

Roca започва дейността си през 1917г. с производството на чугунени радиатори за домашно отопление във фабриката си в Gavà (Barcelona).

1929

Производство на вани

След първите чугунени радиатори, компанията разширява портфолиото си с производство на бойлери, а през 1929г. навлиза в сектора на продуктите за баня с производството на вани.

1936

Започва производството на санитарен порцелан

Винаги в крак с промените, свързани с културата на водата – основният природен ресурс, с който работи, през 1936 г. компанията Roca приема предизвикателството да произвежда изделия за баня от санитарен порцелан, а през 1954 г. стартира производството на батерии.

1990

Международна експанзия

През 90-те години Групата предприе първата стъпка на международната си експанзия, главно чрез създаване на дъщерни дружества и подписване на споразумения с водещи местни марки. Освен в Португалия и Франция, Roca започва да се разраства и в Обединеното кралство, Германия, Италия, Мароко, Аржентина, Бразилия и Китай.

1999

В посока към интернационализация

Ключов момент в интернационализацията е 1999 г., с придобиването на швейцарската компания Keramik Holding Laufen, тогава на четвърто място сред световните производители в бранша. Придобиването на Laufen позволява на Групата да укрепи позициите си на стратегически пазари, където марката е имала по-малко присъствие, като Източна Европа, Бразилия и САЩ.

2005

Лидерство в световен мащаб

През 2005 г. Roca обявява амбициозен стратегически план, фокусиран върху сектора за продукти за баня, като през 2006 година се превръща в световен лидер в сектора.

2009

Отваряне на Roca Galleries

Следващата стъпка на отдаденост към обществото бе откриването на Roca Barcelona Gallery през 2009г. - емблематична сграда, която предлага специално изживяване, свързано с марката. Последваха я Галериите на Roca в Мадрид, Лисабон, Лондон, Шанхай и Пекин.

2017

Чевстване на 100-годишнината

Roca отпразнува 100 години от основаването си. Фамилното предприятие, създадено преди век в Гава, близо до Барселона, днес е глобален концерн с присъствие на повече от 170 пазара и еталон в световен мащаб в създаването на решения за пространството на банята.

2019

Еталон в глобален мащаб

Днес Roca присъства на пазарите в повече от 170 държави, има 79 фабрики и над 21,000 служители в цял свят.

2021

Непрекъсната международна експанзия

Roca придобива германското предприятие Sanit, както и мажоритарен пакет акции от Royo Group, водещ европейски производител на мебели за баня.