СЪВЕТИ

Интелигентни бани: Технологиите от следващо поколение на нови висоти

Последни новости в смарт баните

Горещ душ с пара, който помни идеалните настройки на всеки член на домакинството. Уелнес тоалетна с електронно управление, с дюза за деликатно измиване и подсушаване, с множество настройки и LED нощно осветление. Огледало за баня, което премахва парата с едно натискане на бутон. Това не е научна фантастика, това е реалност – и Roca предлага всичко необходимо, за да я превърнете в част от дома си.

Тази година всички говорят за интелигентни бани. Последното поколение технологии за банята са по-екологични, по-функционални и по-свързани със смарт устройствата от всякога. Комфортът и благосъстоянието, обаче, са в сърцевината на интелигентната баня и колкото и тези нови технологии да навлизат в банята на бъдещето, в осната им остават удобствата, които определят ритуалите в банята от поколения.

In-Wash® Insignia

Помислете за интелигентната уелнес тоалетна In-Wash® Insignia на Roca с иновации, които са толкова прогресивни, колкото и интуитивни. Тя все още се състои от основните елементи: седалка, чиния, вода. Въпреки че сега седалката може да бъде предварително затоплена и да се отваря и затваря автоматично чрез вграден сензор за движение. Тоалетната чиния е Roca Rimless®, което я прави по-хигиенична и по-лесна за почистване. А спестяващият място резервоар, интегриран в самата тоалетна чиния, предлага още по-добро измиване, в сравнение с предишните модели. Всеки елемент е преосмислен и оптимизиран в съответствие с потребителското изживяване и функционалността.

 

(На снимката: In-Wash® Insignia, огледало Iridia)

Интелигентни бан | Roca

Най-забележителната еволюция е под формата на интегрирана в тоалетната дюза за вода, която осигурява напълно персонализирани функции за измиване и подсушаване за интимна хигиена. Позицията, налягането и температурата на водата и въздуха могат да се контролират чрез дистанционно управление към тоалетната или приложение за смартфони. Когато приключите, ефективната технология за сушене насочва въздуха точно там, където е необходимо.

Смарт-тоалетна предлага и допълнителни функции, като дезодораране, както и опция за специална глазура Supraglaze® за безупречно чиста повърхност и LED нощна светлина. Интелигентната уелнес тоалетна се самопочиства, като използва както вода, така и UV светлина, за да осигури максимална хигиена с минимална поддръжка.

In-Wash® Ona

Вдъхновена от топлината на Средиземноморието, новата тоалетна In-Wash® Ona е интелигентна тоалетна с напълно интуитивен интерфейс за конфигуриране на измиването, с високи възможности за сушене благодарение на ефекта Coanda и с контрола и персонализацията, които Roca Connect предоставя. Нещо повече, In-Wash® Ona безпроблемно интегрира дизайн и хигиена с органични линии, вдъхновени от прирозата. Един определено интелигентен избор за банята.

 

(На снимката: In-Wash® Ona)

Интелигентни бан | Ona - Roca

In-Wash® Inspira

Тоалетните от колекцията In-Wash® Inspira предлагат широка гама от възможности за монтаж за всяко домакинство и баня, с минималистичен и компактен дизайн и без видими кабели. Независимо от дизайна или варианта за монтаж, който ви е необходим, със сигурност ще намерите уелнес тоалетна от серията In-Wash® Inspira, който да отговаря на вашия проект.

 

(На снимката: тоалетна In-Wash® Inspira In-Tank®)

интелигентен дизайн на баня | Roca

Multiclean® M4

С тънък и модерен дизайн, най-новото поколение уелнес тоалетни седалки с технология за лична хигиена пренася всички предимства на интимното измиване с вода в традиционните тоалетни на Roca, като се сменят само седалката и капакът.

Multiclean® M4 превръща тоалетната в истинска интелигентна тоалетна с технология за измиване и подсушаване, самопочистващ се накрайник и изцяло персонализирано преживяване, благодарение на Roca Connect.

 

(На снимката: Multiclean®)

Интелигентни идеи за баня | Roca Multiclean

Смарт душове: Подобреното душ изживяване

Най-приятно е използването на интелигентни технологии под душа – а технологията Smart Shower на Roca започва още преди да сте влезли в самия душ. От приложението можете да дадете указания на душа да се загрее предварително до желаните от вас настройки, така че на всяка крачка преживяването ви да бъде персонализирано според точните ви нужди и желания. Ако желаете да регулирате температурата или налягането на водата, след като влезете вътре, настройките могат да се променят по всяко време с прецизност чрез LED контролен панел.

 

(На снимката: LED панел за управление на смарт душ Roca)

интелигентна технология за душ и баня

След като решите какви да бъдат настройките ви, остава само да се настаните удобно и да се насладите на неповторимо изживяване под душа. Панелът за управление ви позволява също така да променяте изхода (горен, хидромасажна колона или и двата), от който идва водата. За да спрете душа и да се насапунисате, достатъчно е да натиснете бутона – когато сте готови водата да се върне, просто натиснете отново бутона и тя ще се потече отново точно с настройката, която сте оставили.

След като излезете от душа, можете да активирате интегрирана програма за почистване, която чрез вода с висока температура и силно налягане отстранява варовика и други замърсявания от тръбите, душ слушалките и джетовете. Душът е и по-безопасен – настройките за контрол на температурата на водата (по подразбиране тя не може да надвиши 38 градуса и трябва съзнателна намеса, за да се повиши) презпазват децата, възрастните хора и други рискови потребители да получат изгаряния.

 

(На снимката: комплект Smart shower с душ слушалка Stella stick и супер тънка, метална душ пита Raindream)

интелигентен душ с 3 струи

Смарт тоалетни за по-чиста планета

Интелигентните технологии не са просто „готини джаджи“ (макар че и те са част от тях) – те са и по-екологични от преди. Технологията за интелигентни бани позволява значителни икономии на вода и енергия. Например Roca Connect следи количеството вода, използвано от всеки човек, и общото количество вода от всички потребители, като по този начин повишава осведомеността за потреблението на вода и насърчава отговорни навици. А техните персонализирани настройки за управление означават, че вече няма да се налага досадното превключване между гореща и ледено студена вода, докато търсите желаната температура и налягане под душа – което прави преживяването в банята по-приятно за вас и създава сериозни икономии на вода и енергия в рамките на една година. При положение, че средностатистическият душ изразходва един литър вода на всеки седем секунди, елиминирането на ненужните минути, прекарани в опити за правилни настройки на водата от душа, е в полза на планетата и може да ви спести значителни средства от сметките за вода в края на месеца.

 

(На снимката: Roca Connect App)

Roca Приложение Connect за интелигентни бани
спокойни води
Сподели