СЪВЕТИ

ФЪН ШУЙ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА БАНЯТА, КОЕТО ПРЕДАВА ВАШАТА ЕНЕРГИЯ

Стратегически разпределете вратите и прозорците... Аранжирайте, осветете и изберете порцеланови аксесоари или дървени мебели за баня, за да създадете приятно пространство, където всичко изглежда естествено.

Позволете си да бъдете вдъхновени така, че  ремонтът на банята не само да трансформира дома ви, но и да сложи край на лошите вибрации. Запазете енергията на мястото, където се възраждате всяка сутрин и където се изключвате преди да отидете в леглото, благодарение на древна мъдрост: философията на Фън Шуй. В продължение на хиляди години тази китайска доктрина осигурява баланс и хармония в дома… Днес разкриваме не само материалите и цветовете, с които е добре да се обградите, но и малки трикове, с които да превърнете банята си в истински източник на спокойствие.

Хилядолетната теория, определена като “Фън” (вятър) и “Шуй” (вода) има за цел да хармонизира средата, за да облагодетелства нашето същестуване, позовавайки се на енергията Чи — намираща се в хората и обектите— и картата Багуа — която определя идеалната организация на пространството. Според тези убеждения, банята винаги трябва да бъде разположена далеч от кухнята и входната врата… Независимо дали се разпознавате в това или не, днес искаме да ви предоставим няколко Фън Шуй съвета за ремонт на банята, така че да можете да канализирате най-добрите вибрации и да компенсирате излишъка на вода, който, според мъдрите хора, предполага по-голяма загуба на енергия.

Първият Фън Шуй съвет е фокусиран върху избявгането на загуба на положителна енергия в банята… Така че трябва да затворите вратите и прозорците и най-вече –да се уверите, че капакът на тоалетната е винаги затворен, а сифоните са покрити, например с практични керамични тапи или със система click-clack. За да продължите да балансирате обстановката е важно душ смесителят и тоалетната да работят перфектно, без течове или счупвания. Важно е също банята да е винаги чиста и подредена, а това може да се постигне с паравани, които ясно разделят пространствата или с аксесоари за баня, които ви помогат за организацията, като релси за кърпи, сапунерки или поставки за тоалетна хартия.

За да компенсира излишъка на вода, ремонтът на банята в съответсвие с Фън Шуй трябва да засили присъствието на другите 4 елемента: огън, земя, метал и дърво. Идеалният начин за постигане на това е изборът на дървени мебели за баня като Stratum, мивки като Natura или вани като 1800 милиметровата версия на Beyond. За да засилите присъствието на огъня и земята може да изберете цветове като оранжево, зелено или кафяво, например с умивалници на Beyond. Не се колебайте да запълните с цвят плочките за баня или който и да е друг декоративен елемент… Тези, които са по-малко препоръчвани, поради ниската си енергия, са метални покрития, бели, черни и сиви.

Фън шуй философията насърчава също и увеличаването на топлината на пространството със свещи, цветя, плетени кошници или стъклени акесоари за баня, където можете да сложите морска сол, за да абсорбира влажността. Доброто осветление също е задължително… Така че ако нямате достатъчно естествена светлина, не се колебайте да монтирате осветление и да се възползвате максимално от огледалата за баня, или от бели плочки, за да увеличите яркостта с тяхното отражение.

И накрая, за да оставим енергията Чи да тече, няма нищо по-добро от меките и заоблени форми, за сметка на ъгловите. Имайки предвид това, вашият ремонт на банята трябва да включва елементи като кръгли мивки, тоалетни и бидета от колекция Inspira или вани като Georgia, произведени в приятната естествена текстура на  Surfex®.

Искате ли да създадете Фън шуй баня? Последвайте тези съвети, за да позволите на позитивната енергия да влезе във вашия дом и в основните аспекти на живота ви: здраве, работа, любов… Сещате ли се за нещо друго?

Сподели