СЪВЕТИ

Увеличете максимално пространството си с тези идеи за дизайн на малка баня

Идеи за малки бани, които дават големи резултати

Съвременните жилища стават все по-малки, особено в градските райони, както и техните бани. Но малката баня не трябва да бъде ограничение – всъщност ограничените пространства са възможност да дадете воля на творчеството си и да блесне усещането ви за дизайн. А в съвременната епоха иновациите в технологиите и дизайна предоставят редица прости решения за максимално оползотворяване на компактното пространство в банята, съчетано със завладяващ стил и висока функционалност. В тази статия сме подбрали няколко съвета, които ще ви помогнат да се възползвате пълноценно от пространството на банята, независимо от размера й.

Смарт тоалетни, смарт решения

Интелигентните тоалетни, или т.нар. „смарт“ тоалетни се отличават с най-съвременните технологии и функции за персонализиране, но те са и практичен вариант, който може да ви спести сериозно място в банята. Уелнес тоалетните съчетават последните иновации в тоалетната с функционалността на бидето, като обединяват най-важните хигиенни функции на всяка от тях в един модел и премахват необходимостта да заемате важно пространство с отделни устройства. Интелигентните тоалетни също така намаляват нуждата от тоалетна хартия, което означава, че са по-щадящи към околната среда, както и към вашия портфейл. За още по-добра организация на вещите в малката баня се възползвайте от спечеленото пространство, като за да добавите мебелна колона за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности.

На снимката: Wall-hung In-Wash® In-Tank® from Roca’s Inspira collection

Опростете зоната на душа

Ненужните стени и подови настилки могат да създадат неприятни клаустрофобични усещания и да попречат на естествената светлина – а в банята повечето от тези прегради са свързани с душа. Отварянето на пространството за душ е прост начин да създадете усещане за единство и цялост на банята, без да променяте подредбата на помещението. Замяната на непрозрачните стени с отворени стъклени паравани за душ може да създаде усещане за откритост и свежест. Изключително тънките душ корита, монтирани на едно ниво с пода, пък придават изтънчен, модерен вид на банята, като в същото време осигуряват по-голяма достъпност. В душ пространството по-малкото е повече.

На снимката: Супертънко душкорито Cratos на Roca от SENCERAMIC® в цвят бяло мат

 

Компактни мебели за малки бани

Компактните мебели за баня интегрират мивката в шкаф, за да осигурят висока функционалност, лесна поддръжка и много място за съхранение. Съхранявайте кърпи и по-големи предмети отдолу, като запазите горната част свободна за сапуни за ръце и други тоалетни принадлежности. Изберете шкаф за баня с множество чекмеджета, за да държите всичко необходимо под ръка и същевременно да използвате максимално мястото. Увеличете още повече усещането за пространство в банята, като използвате окачен на стената мебел, който оставя въздух между шкафа и пода.

На снимката: Шкаф с мивка от колекция Ona на ROCA с покритие светъл дъб

 

Решенията „две в едно“ – за повече място и устойчивост

Решенията “две в едно” (понякога наричани уреди със “сива вода”) представляват най-новото в съвременния дизайн на банята и същевременно правят голяма крачка напред в областта на устойчивостта. Тези устройства вземат оттичащата се вода от умивалника, филтрират я и я пречистват, и я използват повторно в тоалетното казанче, което води до значително намаляване на количеството прясна вода, която тоалетната използва. И тъй като умивалникът и тоалетната са интегрирани, използваното пространство е сведено до минимум. Това просто дизайнерско решение намалява значително потреблението на вода, като същевременно отваря голямо пространство в банята ви.

На снимката: стенна тоалетна и умивалник W+W от ROCA

Сподели