СЪВЕТИ

Как да изберем подходящите смесители за баня

Основни характеристики, които трябва да вземете предвид при избора на смесители за баня, включително ефективност, издръжливост и стил

Независимо дали предпочитате двуръкохватков смесител за мивката в банята в традиционен стил или съвременни черни, едноръкохваткови смесители, намирането на батерии за баня, които да отговарят на вашите нужди и на вашето пространство, е от съществено значение за постигане на цялостен завършек на банята ви.

Преди да се впуснем в други практически съвети, нека започнем с проучване на различните налични възможности, като разгледаме видовете смесители за баня.

 

(На снимката: едноръкохватков смесител за мивка Cala M-размер с гладък корпус с хромирано покритие.)

Тип Смесител

Смесител за умивалник за вграждане

Вградените смесители за мивка могат да придадат на банята ви минималистичен вид, като освободят пространство около умивалника. Това придава изчистен вид, който можете да запазите или да изберете да добавите подходящи аксесоари. Вградените смесители са идеални за съчетаване с умивалници върху плот.

 

(На снимката: вграден смесител за умивалник Ona в цвят черен мат.)

 

вграден смесител за умивалник Ona в цвят черен мат

Едноръкохваткови смесители за умивалник

Тези смесителни батерии осигуряват по-голяма гъвкавост и ефективно използване на водата, като ви позволяват да постигнете идеалната температура с едно движение. Управлението на дебита и температурата на водата става чрез единствената ръкохватка, което улеснява значително употребата на смесителя.

 

(На снимката: Cala – едноръкохватков смесител за умивалник с гладко тяло. Размер XL, черно мат)

едноръкохватков смесител за умивалник с гладко тяло

Двуръкохваткови смесители

Двуръкохватковите смесители са проектирани за максимално лесна употреба. С независимо управлявани функции за топла и студена вода от всяка една ръкохватка, те предлагат несравнимо ниво на гъвкавост и удобство. Независимо дали предпочитате по-студена или по-топла вода, двуръкохватковите смесители ви позволяват да настроите температурата точно по ваш вкус.

 

(На снимката: смесител за умивалник Carmen)

 

смесител за умивалник Carmen

Електронни смесители

Bathroom faucets can be equipped with electronic sensors

Електронните смесители за мивка са оборудвани с най-съвременни технологии и сензори, които активират потока вода само когато засекат движение, като по този начин гарантират, че няма излишен разход на вода. Насърчавайки хигиената, комфорта и устойчивостта, електронните батерии със сензор са идеални за обществени и полуобществени пространства.

 

(На снимката: електронен диспенсер за сапун и смесител за умивалник Ona)

Времезатварящи се смесители

Самозатварящ се смесител за умивалник

Времезатварящите се смесители са проектирани така, че автоматично да спират водния поток след предварително зададен период от време. Тази функция не само спомага за пестенето на вода, но и допринася за енергийната ефективност. Този тип смесители са особено подходящи за обществени места.

 

(На снимката: Самозатварящ се смесител за умивалник Avant с бутон и странична ръкохватка за регулиране на температурата)

Размерът има значение

Височината на смесителя за мивка играе решаваща роля при избора на идеалния вариант за вашата баня, като тя варира от XS до XL. Всеки размер отговаря на специфичните нужди и пространства, като осигурява правилния баланс между функционалност и стил. Roca предлага разнообразна гама от размери на смесители, за да осигури оптимален комфорт.

Компактните умивалници се съчетават най-добре с по-ниски смесители с размер XS, а смесителите с размер S са подходящи за стенни мивки за баня. Размерът M е идеален за умивалници, монтирани в или върху плота, докато батерии с размер L се отличават с по-висок корпус, понякога със странична ръкохватка и по-дълъг чучур и са подходящи за мивки върху плот. Смесителите с размер XL са с най-едри габарити и се съчетават отлично с дълбоки умивалници, монтирани върху плота в банята.

Практически съображения

Почистване и безопасност

Поддържането на чистотата в банята може да бъде трудна задача, но не и със смесители, които са лесни за почистване и поддръжка. Батериите в цвят хром на Roca се отличават с ексклузивното електролитно покритие Evershine, което осигурява защита срещу корозия и гарантира дълготраен сияен блясък. Матовите покрития и черните смесители осигуряват съвременен външен вид, въпреки че може да изискват по-често почистване, за да се предотвратят следи от вода и натрупване на варовик в региони с твърда вода.

 

(На снимката: едноръкохватков смесител Victoria Plus в цвят хром)

едноръкохватков смесител Victoria Plus в цвят хром

Инвестирайте в смесители, които ще устоят на времето

Изборът на качествен смесител може да допринесе както са опазването на околната среда, така и за по-доброто ви финансовото състояние. Когато избирате смесителна батерия, заложете на продукти, изработени от първокласни материали и устойчиви компоненти, като например керамична глава, която гарантира по-дълъг живот. За екологичното покритие Everlux, което е изключително устойчиво на надраскване, износване и корозия, не се използват опасни материали, не се генерират химически отпадъци и не се замърсява водата.

 

(На снимката: смесител Nu в цвят mint green)

Съвременен смесител за баня

Спестете вода, енергия и пари

Ефективността е ключът към пестенето на вода и енергия. Системите за пестене на енергия, като например технологията Cold Start на Roca, означават, че в централно положение на ръкохватката, от чешмата ще потече студена вода, което елиминира излишното включване на бойлера. Ограничителите на дебита и усъвършенстваните аератори се използват за контрол на водния поток и могат да бъдат открити в повечето смесители на Roca.

 

(На снимката: смесител Ona в цвят хром със система Cold Start)

смесител Ona в цвят хром със система Cold Start

Дизайн

Открийте естетиката и функционалността

След като вземете предвид всички практически и екологични фактори, предстои най-приятната част – изборът на стил. Смесителят трябва да допълва дизайна на умивалника и останалата част от банята.

Смесителите от колекция Carmen подхождат на бани в традиционен стил, докато минималистична визия може да бъде постигната със смесител Cala в актуалното покритие черен или бял мат. Ако се чувствате смели, помислете за най-новата колекция Nu в цветовете cobalt blue, honey yellow или mint green или някои от смесителите ни с PVD покритията Everlux в розово злато или матирано титаниево черно.

 

(На снимката: смесител за умивалник с Ona с покритие Rose Gold)

 

смесител за умивалник с Ona с покритие Rose Gold

Сега, когато вече знаете какво е важно да вземете предвид, намирането на идеалния смесител ще бъде лесно и се надяваме, че той ще заема гордо място в банята ви в продължение на години.

Сподели