СЪВЕТИ

НАЙ-ГОЛЯМОТО ВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО: РЕМОНТ НА МАЛКА БАНЯ

Оптимизирането на пространството в малка баня изисква високо ниво на креативност... И невероятно функционални решения!

Творческо предизвикателство за всеки интериорен дизайнер – ремонт на малка баня. Това може да ви даде шанс да обзаведете дома си с иновативни продукти или да ви представи решения “две в едно”, които използват максималното налично пространство и същевременно придават модерен и динамичен вид на банята. Да предположим, че планирате ремонт на компактна баня или тоалетна за гости. В този случай ние ще ви предложим варианти, в които да използвате всеки сантиметър, без да се лишавате от комфорта, реда и функциалността в най-важното пространство за едно семейство – банята.

Тоалетни, които ви почистват с вода

Ако нямате достатъчно място за биде, ще се радвате да разберете, че не е нужно да се отказвате от интимната хигиена, която то предлага. Все по-разпространени в Европа са смарт тоалетните, които ви позволяват да се насладите на комфорта с функцията за измиване с персонализирани опции за температурата на водата и подсушаване.

Налична в пет модела, уелнес тоалетната In-Wash® се предлага и като стенна тоалетна с вградено казанче, и дори във вариант без казанче, като то е интегрирано в самата тоалетна чиния – In-Wash® In-Tank®, с който пестите до 20 см от пространството в банята.

Друга възможност е инсталирането на Multiclean® – седалка, съвместима с повечето тоалетни Roca, която изисква само връзка с вода и електричество, за да превърне вашата конвенционална тоалетна в уелнес.

Пространства без бариери

Ако планирате да инсталирате душ, не забравяйте, че е важно да премахнете всички архитектурни бариери, за да увеличите усещането за простор. Повечето изключително тънки душ корита могат да бъдат изрязани по размер, за да бъдат монтирани на нивото на пода във всяка баня. Всички модели от колекцията Terran, например, имат текстурирана повърхност, подобна на камък, в седем различни цветни покрития, за да изберете това, което се адаптира към вашия стил.

Друг елемент, който може да присъства при ремонта на малка баня са параваните за душ, които ще запазят пода на банята сух, без да се намалява пространството.

Решения "две в едно"

Ако сте почитатели на индустриалния дизайн, може да се възползвате от възможността и да инсталирате наистина революционна система в банята: W+W на Roca. Това е тоалетна с интегриран умивалник, който филтрира водата, използвана от мивката, за да се отмива тоалетната. Наградено с многобройни международни отличия, това решение съчетава иновация и ефективност и заема едва 860 мм. от пространството в банята.

Голямо огледало над мивката в банята

С модерен и минималистичен дизайн, далеч от моделите от миналото, огледалата за баня се завръщат като осъвременена класика. Огледалото ще спомогне малка баня или тоалетна за гости да изглежда оптически по-голяма и по-светла.

Компактни мебелни модули

За тези, които разполагат с малко свободно пространство в банята, добро решение е малък шкаф за тоалетни принадлежности под умивалника. Има шкафове с намалена дълбочина, идеални за тясна баня или при нужда от пространство около мивката. С Ona разполагате с ултракомпактен вариант с широчина 400 или 450 мм и широк диапазон от размери в компактни версии с две чекмеджета. Колекцията мебели за баня The Gap ви позволява да съхранявате всичко долни шкафове с намалена дълбочина от 380 мм и дължина от 500 мм. Ако желаете да отидете още по-далеч, мебелите от колекция Mini, с намалена дълбочина от 250 мм и широчина 450 мм, ще ви позволят да съхранявате кърпи и тоалетни принадлежности, като заемат още по-малко място в банята.

Всяко предизвикателство дава възможност за творчество, а тези идеи и решения ще ви помогнат да планирате ремонта на малката баня, който да включва всичко необходимо. Компактните решения и иновативните технологии се обединяват в оформянето на бани, които се възползват максимално от наличното пространство.

Сподели