ВДЪХНОВЕНИЕ

Идеи за обзавеждане на банята, с които да й придадете Средиземноморски чар

Може да внесете Средиземноморски дух във всяка една баня, независимо от това в кой климатичен пояс се намирате

Средиземноморската атмосфера е пример за простота: топла светлина, меки цветове и естествени елементи са в основата й. Може да ви се струва трудно да ги уловите в градска среда или в градове с по-неблагоприятен климат, но не е задължително да живеете на брега на морето, за да пренесете очарованието на средиземноморската баня във вашия дом. Промяната на няколко детайла може да придаде това усещане на вашето пространство.

Светлите цветове, бялото и земните тонове могат да придадат на банята усещане за мекота. Взаимодействието им с течащата вода и ритуалите за почистване заедно създават усещане за спокойствие и подмладяване. Дори обемисти предмети като мебели могат да придобият усещане за лекота, когато са с меко, бяло покритие. Те също така напомнят за известните “бели градове” на Средиземноморието, наречени така заради изцяло бялата окраска на къщите. Зелените и дървените покрития пък напомнят за раздвижени пасторални пейзажи и борове, които се издигат над пясъка.

На снимката: мебел Ona Unik на ROCA с две чекмеджета, асиметричен умивалник и покритие в цвят зелено мат

мебел Ona Unik на ROCA с две чекмеджета, асиметричен умивалник и покритие в цвят зелено мат

Средиземноморската естетика дава приоритет на отворените пространства и свежда до минимум ненужните материали. Приложено към ваната, това означава, че фините и балансирани линии са оптимални. Избирайки вана с по-тънки стени, вие се доближавате до сливането на банята с естествената среда навън. В средиземноморския стил по-малкото е повече.

На снимката: свободно стояща вана Maui от Stonex®, в цвят Перла

свободно стояща вана Maui от Stonex®, в цвят Перла

Мекото осветление също помага да се създаде усещане за топлина и спокойствие, свързано с морските пейзажи. Огледалата с меко LED осветление по периферията са идеални за това. Огледалата сами по себе си отварят пространството, като отразяват светлината и създават илюзията за дълбочина, а мекото осветление създава усещането, че банята ви се намира в безкраен “вълшебен час”.

На снимката: огледало Prisma Comfort с LED осветление и противозамъгляваща плака

На снимката: огледало Prisma Comfort с LED осветление и противозамъгляваща плака

Елегантният завършек на ансамбъла се допълва от душ кабина с текстурирано покритие, на нивото на пода. Докато горната душ глава ви кара да се чувствате сякаш стоите под водопад, тези душ корита създават усещането, че стоите върху твърда скала отдолу. Поддушовите корита от иновативния материал Stonex®, например, създават усещането за сурова природа, като същевременно са по-издръжливи и хигиенични.

На снимката: супертънко душ корито Terran от Stonex® в цвят оникс

супертънко душ корито Terran от Stonex® в цвят оникс

Средиземноморието напомня за много неща, но преди всичко предизвиква светлина, спокойствие и топлина. Като промените няколко прости елемента в банята си, можете да пренесете това усещане в нея, независимо къде живеете.

 

Сподели