Посланикът на Кралство Испания посети фабриката на Рока България в гр. Каспичан

21/06/2021

Н.Пр. Алехандро Поланко се срещна с Изпълнителния директор на Roca за Югоизточна Европа, както и с мениджърите на отдели и разгледа производствените мощности за санитарен порцелан, едни от най-модерните в Европа

На 17 юни 2021 Н.Пр. Алехандро Поланко, Посланик на Кралство Испания в България, посети фабриката на Рока България в гр. Каспичан, част от Групата Roca. Компанията е ангажирана с дизайна, производството и продажбите на продукти за обзавеждане на банята.

Фабриката в Каспичан е основана през 1919г. Това е най-старото предприятие за производство на изделия от санитарен порцелан в България, като базата е придобита от глобалната Група Roca през 1999г. Следват значителни инвестиции в производството, внедряването на нови технологии, пречиствателни съоръжения, системи за управление на качеството и околната среда, които превръщат фабриката в гр. Каспичан в най-голямата фабрика на компанията Roca на Балканите и една от най-модерните в Европа. Предприятието дава началото на изделията за баня с българската марка FAYANS, която днес е синоним на високо качество на достъпни цени не само на българския пазар, но и в редица държави в Европа и Близкия Изток.

Посланикът на Испания се срещна с Димитър Дойнов, Изпълнителен директор на Roca за Югоизточна Европа, както и с останалите мениджъри на отдели в Рока България. Те представиха високите фирмени стандарти на Roca, както и различните технологични решения в производството, основано на последните тенденции в дизайна и иновациите. В срещата участваха и Търговско-Икономическият Съветник, г-н Роберто Руис Антолин, Почетният Консул на Испания във Варна, г-н Христо Досев, както и Кметът на Община Каспичан, г-жа Милена Недева.

В глобален мащаб, компанията Roca присъства на 170 пазара, на 5 континента, като предлага всички видове продуктови групи за пространството на банята: изделия от санитарен порцелан, смесителни батерии, акрилни вани и поддушови корита, паравани и душ кабини, мебели за баня, аксесоари; има отделна дивизия и за керамични плочки. Богатството на продуктовата гама позволява на компанията да предложи на клиентите си решения за цялостно обзавеждане на банята чрез уникални колекции, при това във всички пазарни сегменти. Днес Група Roca разполага с 85 производствени предприятия по цял свят, а за компанията работят над 24,000 души.

Отличителни черти на компанията Roca са дизайнът и търсенето на иновативни решения, перфекционизъм при работа, стремеж продуктите да бъдат близо до потребностите на клиентите и пазара, както и непрекъснатото прилагане на устойчиви решения.

Фото: Христо Христов