Дизайнерските умивалници на Ruy Ohtake за Roca - вече и на българския пазар

10/09/2020

Колекцията получи най-високото отличие Red Dot 2019 design awards, ‘Best of the best’

2Органични линии и непреходен дизайн, богатство на форми и цветове, изключително изящество в изработката от супер тънък порцелан. Тези характеристики отличават новата колекция умивалници на известния бразилски архитект и дизайнер Ruy Ohtake, която през септември месец достигна до България, след като очарова посетителите на световните изложения за продукти за баня. Колекцията получи най-високата награда ‘Best of the best’на Red Dot 2019 design awards, присъдена й от 40 членното жури след оценка на 5500 дизайнерски продукта от 55 държави.

 

За създаването на тази забележителна колекция от мивки за баня, Ruy Ohtake черпи вдъхновение от елементите на природата – морските вълни, постоянно променящата се линия на хоризонта и най-чистата форма на дизайна, яйцето.

„Наистина харесвам извития елемент, той е много по-специален от една права линия“, казва дизайнерът и архитект Ruy Ohtake, разсъждавайки върху творението си. Конкретно дизайнът на тази колекция е насочен и към въплъщаване на сложните усещания и интимност, които всеки човек свързва с умивалника при ежедневна употреба: сутрин хората отиват до банята, мият ръцете си, лицето и зъбите си и често започват деня, като обмислят какво са направили вчера или какво ще правят днес. Тези минути са много красиви и важни“, казва дизайнерът. „Затова умивалникът за баня трябва да е привлекателен и проектиран така, че да бъде нещо специално.“

 

Ето защо той създава за Roca дизайн на мивки в 2 основни форми – овална и кръгла, които се предлагат с 5 матови покрития (Бяло, Беж, Перла, Оникс и Кафе), както и в класическото Гланцово бяло.

Умивалниците са изработени от супер тънкия и много здрав материал Fineceramic®, създаден специално от Roca, който позволява създаването на порцеланови изделия с много тънки стени (максимална дебелина 5 мм) и изключително елегантни форми.

 

Новата колекция умивалници за баня на Ruy Ohtake за Roca е поредният пример за сътрудничеството на компанията с едни от най-значимите имена от света на дизайна и архитектурата в света, сред които Gabriele & Oscar Buratti, David Chipperfield, Ramon Benedito, Belén and Rafael Moneo, Schmidt & Lackner, Javier Mariscal и Giorgio Armani, с когото бе създадената емблематичната марка Armani/Roca. Тези партньорства, в съчетание с отдадеността на Roca към дизайна и иновациите, водят до развитие на концепцията за пространството на банята, както и задават нови тенденции в индустрията и интериора.

За допълнителна информация за новата колекция за баня може да се свържете с нас чрез Линия на клиента на Roca 070011207 или да ни изпратите съобщение чрез Facebook

https://www.facebook.com/ExpoBathSofia/