Рока България с 1во място на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа

07/03/2024

За пореден път Рока България бе отличена в категория „Големи предприятия“.

Рока България заслужи отново първо място в 14-то поредно издание на „Националния конкурс за здраве и безопасност при работа 2023 г.“, в категория „Големи предприятия с персонал над 250 човека“

Връчването на „Годишните национални награди за 2023 г.“ се проведе на 29 февруари 2024 г. в конгресен център „Тракия“ - град София. Събитието се организира от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" с подкрепата на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда".

Основната цел на инициативата е да бъдат отличени примерите за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в България, както и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

Кандидатите в конкурсната програма и тази година бяха разделени в три групи – големи, средни и малки предприятия, според броя на заетите в тях лица. На церемонията по награждаването присъстваха изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда инж. Екатерина Асенова, заместник изпълнителният директор на Агенцията Цветомила Филипова, директорът на Фонд „Условия на труд“ Виолета Добрева и представители на институции, работодателски и синдикални организации. Фабриката на Рока България АД в гр. Каспичан е част от Roca Group - световeн лидер в дизайна и производството на продукти за баня, с присъствие на 170 пазара, на 5 континента. Компанията прави значителни инвестиции в производството, включително в България, като внедрява нови технологии, пречиствателни съоръжения, системи за управление на качеството и околната среда.

Днес фабриката на Рока България в гр. Каспичан, основана в далечната 1919 г. е една от най-модерните в Европа за производство на изделия от санитарен порцелан, които се предлагат не само в България и Европа, но и в целия свят.