Roca, официален спонсор на Alinghi Red Bull Racing за 37-ата America’s Cup в Барселона

30/01/2024

Спонсорството на Roca за Alinghi Red Bull Racing отразява ангажимента на компанията към инициативи за сътрудничество и се вписва безупречно в споделените ценности за иновации и дизайн между Roca и Alinghi Red Bull Racing.

37-ата America’s Cup е глобално събитие, което се очаква да окаже значително международно въздействие върху град Барселона, едно от най-важните през последните години.

Roca, световен лидер в проектирането и производството на решения за баня, има удоволствието да обяви, че ще бъде официален спонсор на Alinghi Red Bull Racing в 37-ата America’s Cup, която ще се проведе в Барселона от август до октомври 2024 г. Това сътрудничество представлява важно партньорство между две организации, отдадени на върхови постижения.

Alinghi Red Bull Racing е швейцарски отбор, който съчетава ветроходния опит с техническото съвършенство. Това хармонира с отдадеността на Roca към изключителното качество и производителност. Roca вярва, че трябва да се свързва със съмишленици, които са в челните редици на своите дисциплини, което подчертава ангажимента ѝ да предоставя най-добрите изживявания в банята.

Michel Hodara, съуправител на Alinghi Red Bull Racing, заяви: "Споделяме постоянния стремеж на Roca към съвършенство, стремежа към непрекъснато усъвършенстване и ангажимента към иновации и устойчивост като основни стълбове на нашите усилия. Поради тази причина сме перфектните съюзници за състезание с толкова силна история и престиж, което за първи път ще се проведе в Барселона". Alinghi Red Bull Racing ще се състезава и в Youth & Puig Women's America's Cup (America’s Cup за младежи и жени Puig). Този ангажимент предлага на Alinghi Red Bull Racing и Roca уникалната възможност да станат шампиони в трите категории на 37-ата America’s Cup, като насърчават женския спорт и развитието на следващото поколение суперзвезди на ветроходството.

Моретата на промяната: Амбициозното пътуване на Барселона с 37-ата America’s Cup

America’s Cup 2024 г. е многопластово събитие, което оказва значително въздействие върху различни сектори, включително технологиите, спорта и морската индустрия. Пристанището на Барселона предвижда Купата на Америка да бъде катализатор за иновации и развитие, като използва устойчив модел за генериране на положителни икономически и социални резултати.

Въздействието на това глобално събитие ще се усети в сферата на спорта, околната среда, територията, науката и изследванията и технологичните иновации. То ще насърчи всеобхватния достъп до ветроходството, ще възпита морска идентичност и ще внуши свързаните с нея ценности. Барселона предвижда да се превърне в глобален център за изследвания и опазване на морската среда, като използва своите университети и е домакин на международни конференции. И накрая, технологичните иновации са важен акцент за постигане на напредък в синята икономика, като се насърчава местния икономически растеж, свързан с морето.

"Гордеем се, че Барселона е домакин на 37-ото издание на America’s Cup и допринасяме за успеха на това глобално събитие, като се ангажираме с такива съмишленици - екипи с високи постижения", казва Marc Viardot, Директор маркетинг и дизайн на Roca Group. Той добавя: "Сътрудничеството с Alinghi Red Bull Racing ни позволява да използваме влиянието и престижа на America’s Cup, за да разпространим информация за важността на обединяването на усилията за по-устойчиво бъдеще".

Бани от следващо поколение в помещенията на отбора

В рамките на сътрудничеството, Roca оборудва щаба на Alinghi Red Bull Racing в барселонския квартал Порт Вел с най-съвременните решения за бани на марката, с които се възвестява нова ера на интелигентен живот. Те включват тоалетни, смесители и интелигентни душове, които са безпроблемно интегрирани с Roca Connect - базираната на облака рамка за смарт бани на марката и цифрова платформа, която позволява контрол в реално време на продуктите Roca.

Екипът може да улавя и следи важна информация и поведенчески модели в съоръженията за баня чрез включване на технологията IoT. Това се съгласува напълно с устойчивите практики, които вече са заложени в съоръжението на швейцарския отбор. Целта на този съвместен подход е да се оптимизират разходите за поддръжка и почистване, като същевременно се насърчава съвестният подход към опазването на водата.

Photo credit: 1,2,3 Samo Vidic / Alinghi Red Bull Racing / Red Bull Content 4,5,6,7,8 Roca/Antonio Navarro