Roca ще представи перфектно съчетание на интелигентен живот, устойчивост и средиземноморски дизайн на изложението ISH2023

13/02/2023

От 13 до 17 март 2023 г. Roca ще представи най-новите си колекции за баня, продуктови иновации и иновативни технологии на ISH Франкфурт (зала 3.1, щанд C69) - водещото световно търговско изложение за ОВК (Отопление, вентилация и климатизация) и вода.

За това първо издание след Covid пандемията Roca си сътрудничи с испанското архитектурно студио Mesura, за да създаде щанд, вдъхновен от средиземноморската светлина и архитектура. Дизайнът на базираното в Барселона студио отразява ангажимента на Roca към нейното индустриално лидерство и средиземноморски произход на бранда, както и основните ценности на компанията, като същевременно представя пълния спектър от нови решения за баня.

 

 

Дизайнът на Mesura е вдъхновен от някои от емблематичните архитекти на Барселона от ХХ век и техния начин на използване на светлина, прости материали и архитектурни решения. Най-новите колекции и иновации на Roca са изложени около централен вътрешен двор, напомнящ типичния "площад", където посетителите могат да се срещнат и общуват. Щорите, друг съществен елемент на средиземноморската архитектура, играят важна роля в дизайна на щанда. Подредени са по такъв начин, че да позволяват на посетителите да зърнат продуктите на Roca отвън, като същевременно създават интимна атмосфера отвътре с играта на светлината.

На изложението ISH 2023 Roca ще представи за първи път своите нови колекции за баня, пресъздаващи средиземноморската естетика и дизайн.

Посетителите във Франкфурт ще бъдат първите, докоснали се до най-новата колекция Tura на Roca, дело на каталунския дизайнер Андреу Карула. Това е ексклузивна колекция за баня с хармоничен дизайн, който обединява обем и празни пространства и внимателно балансира сенките и светлината.

Интересен акцент в представянето на Roca ще бъде новата, цветна и оригинална колекция смесители Nu, проектирана от студио Inma Bermudez. Смесителите Nu се предлагат в комбинация от форми и цветове, за да развихрят въображението и направят пространство в банята по-персонализирано.

Специално място на щанда на Roca е отредено за

Колекцията Ona

Ona е универсална и функционална колекция за баня, която ще бъде представена за първи път на ISH. Тя е типично средиземноморска и въплъщава философията на простотата с меки форми и чисти линии. Веднага след ISH2023, почитателите на дизайна в България ще могат да разгледат новите продукти от колекцията Ona и в корпоративния изложбен център на Roca за Балканите – Експо Баня София, на бул. Мария Луиза 16 в столицата.

Марк Виардо, директор "Корпоративен маркетинг и дизайн" в Roca Group, коментира: "Трите нови колекции Ona, Tura и Nu представляват последователното по-нататъшно развитие на марката Roca. Обогатяваме тази средиземноморска естетика с новаторски иновации и най-новите технологии за интелигентни бани. На тазгодишното издание на ISH ние даваме възможност на посетителите да се запознаят с бъдещето на банята."

Ангажираност към технологиите:

Smart тоалетни

Интелигентната тоалетна In-Wash Insignia е само един от примерите за отдадеността на Roca към иновациите и най-съвременните технологии. В допълненение към разнообразните си впечатляващи функции, тази smart тоалетна разполага с нова технология за сушене с насочена въздушна струя (използваща т.нар. Coanda ефект) и може да бъде свързана с Roca Connect чрез мобилно приложение.

 

Roca Connect е цифрова платформа за smart бани, която интегрира няколко други устройства, за да помогне за по-ефективното управление на помещенията. С Roca Connect разходите за поддръжка и потреблението на вода могат да бъдат контролирани и намалени.

 

Други теми на ISH:

Универсален дизайн и решенията без ограничения са в полезрението на Roca. Компанията ще представи гамата Access на тазгодишното издание на ISH и ще представи бъдещи решения по отношение на мониторинга на здравето на застаряващото общество.

Обзавеждане за баня

Мебелите могат напълно да преобразят външния вид и усещането в банята, като добавят функционалност, ред и практичност. Като водещ европейски производител на мебели за баня, Roca с гордост ще покаже седем нови колекции мебели на Messe Frankfurt.

 

Сътрудничество между Armani и Roca и дизайнерска колекция на Ruy Ohtake

Успешното в световен мащаб сътрудничество между Armani и Roca също ще бъде почетено: холистично пр
оектираната баня premium е намерила място в много международни хотелски и архитектурни проекти и ще бъде показана в своята цялост на ISH.

Органичните умивалници на бразилския архитект Руй Отаке предизвикаха истински фурор в света на дизайна, вдъхновявайки продуктови решения за планиране на бани, ориентирани към дизайна.