„Партньорство Между Поколения“ Изложба На Дикански И Партньори В Експо Баня София

24/07/2023

Изложбената зала на Roca с поредно домакинство на събития от света на дизайна и архитектурата

„Изложбата представя повече от 30 години практика на семейното ни архитектурно студио. Ако ме бяха питали преди 15 години дали щях да стоя тук - като партньор във фирмата на родителите ми заедно със сестра ми, със сигурност щях да кажа „Абсурд“. Но пък удовлетворението, което чувствам точно в този момент, е неописуемо.“ С тези думи на арх. Ралица Диканска бе открита изложбата, посветена на дългогодишната практика на архитектурно студио „Дикански и партньори“.


 

Изложбата, която се осъществява в сътрудничество и с подкрепата на Рока България и е под наслова „Партньорство между поколения“, стартира с панелна дискусия именно по посочената тема с представители на видни семейни фирми. Участници в дискусията бяха д-р арх. Гергана Диканска („Дикански и партньори“), Благой Стоянов („ВАС Про“), инж. Александър Лазаров („Мапекс“), Иво Симов (Bulivss+, др.), инж. Виктор Джартов („Амиго БГ“). Модератор бе арх. Ралица Диканска. Сред темите на панела бяха какви са най-големите предизвикателства в работата със семейството, както и кои са предимствата на партньорството между поколенията.

Всеки от панелистите открои личния си опит в решението да продължи професионалния път на родителите си. Откроени бяха принципите и ценностите, които остават водещи в управлението и развитието на семейния бизнес. Разбира се, в рамките на разговора бе подчертано, че продължаването на фамилния бизнес зависи от поколението, средата, както и редица други фактори, влияещи на изграждането на човека. Във всеки случай, фокус бе поставен, че приемствеността и партньорството между поколенията осигурява един вид „кредит на доверие“ от страна на клиентите, който не е задължително да съществува в други случаи.


 

Основен акцент на изложбата е „времевата линия“, която ще преведе посетителите през графично представяне на проектите и обектите, с които са се занимавали и осъществили екипът на архитектурно студио „Дикански и партньори“ през изминалите динамични три десетилетия. „Мога само да продължавам да повтарям, че засвидетелствам огромно уважение към труда на родителите ми за пътя, който са извървяли дотук.“, допълва арх. Диканска. На колоните може да видите част от т.нар. тематични апартаменти, осъществени от архитектурното студио, които пресъздават конкретна атмосфера или тема чрез похватите на интериорния дизайн и заложени продукти на Roca. В допълнение изложбата представя също и визуализации и рисунки на проекти, които са работени през годините, както и на такива, които в момента са в период на реализация.

В рамките на изложбата ще бъдат проведени и редица съпътстващи събития в Експо Баня София, повече за които можете да научите на фейсбук страниците на

Експо Баня София - https://www.facebook.com/ExpoBathSofia

и „Дикански и партньори“ - https://www.facebook.com/Dikanski.and.Partners