Конкурсът на Roca - One Day Design Challenge се завръща, тази година в онлайн формат

01/10/2021

Третото издание за България на международния конкурс за дизайн на Roca ще се проведе във виртуална среда в събота, 20 ноември. Регистрирайте се сега!

Конкурсът на Roca - One Day Design Challenge се завръща на 20.11.2021 в онлайн формат. Той отново обещава да изпита въображението и уменията на стотици студенти, професионални дизайнери и архитекти на възраст до 30 години от цялата страна. Те ще бъдат предизвикани да създадат иновативни решения за пространството на банята, които могат да допринесат за едно по-устойчиво и съзнателно бъдеще.

 

Организиран от Roca, водеща компания в производството, дизайна и дистрибуцията на продукти за баня, конкурсът "Roca One Day Design Challenge" отразява ангажираността на марката към таланта, иновациите и устойчивостта, като има за цел да популяризира ролята на дизайна в усилията за справяне с настоящите предизвикателства пред света, като климатичната криза и новите социално-глобални реалности.

 

С оглед на ограниченията, наложени от настоящата ситуация с пандемията, третото българско издание на този международен конкурс ще се проведе онлайн, като по този начин ще продължи да изпълнява целта си да дава гласност на младите таланти и да насърчава достъпа до професионални възможности и реномирани професионалисти от света на дизайна и архитектурата. По този начин Roca потвърждава отдадеността си към инициативата, като тази година са потвърдени нови издания на Roca One Day Design Challenge в общо 12 държави.

 

Проектите в третото издание на конкурса за България ще бъдат оценявани от жури, съставено от признати професионалисти от света на дизайна и архитектурата:

 

  • Алекс Ковачев, основател и идеен двигател на IDEA – едно от най-успешните и награждавани в световен мащаб интериорни студиа в България;

  • Арх. Радо Тодоров, управител на RT Consult - един от лидерите на архитектурния пазар в България;

  • Арх. Светослав Станиславов, основател на STARH - носители на множество национални и международни награди за архитектура;

  • арх. Цветан Петров - управител на "Иво Петров-Архитекти”, една от най-успешните компании за архитектура, урбанизъм и вътрешен дизайн в България;

  • Веселин Симов, Прокурист на Рока България А.Д.

 

Организация и регистрация

 

Еднодневното предизвикателство за дизайн на Roca се организира във формат - изпитание за време, като приканва млади дизайнери и архитекти да докажат стойността на идеите си за пространството на банята в рамките на един интензивен ден. На 20 ноември, събота, участниците ще трябва да създадат проекти въз основа на задание, обявено в 9 ч. сутринта в официалната страница на конкурса в Instagram (@rocachallenge), като се състезават с времето, за да ги качат на специалната платформа на конкурса до 17:30 ч. След това победителите ще бъдат обявени в 20:00 ч., също в официалния Instagram профил на конкурса.

 

Предизвикателството за еднодневен дизайн на Roca се провежда в съответствие с Целите за устойчиво развитие на ООН, които са от решаващо значение за замисъла и изпълнението на всеки дизайнерски проект в днешно време. Проектите, представени в конкурса, трябва задължително да насърчават решения, които са в услуга на по-устойчиво бъдеще.

 

Печелившият проект ще получи награда от 2000 лева, а за класираните на второ и трето място проекти са предвидени допълнителни награди от 1000 и 600 лева. Церемонията по награждаването ще се състои в 16:00 на 30.11.2021 в Експо Баня София, бул. Мария Луиза 16.

 

За участие в Roca One Day Design Challenge 2021 е необходима предварителна регистрация чрез платформата в официалния сайт на конкурса, която трябва да бъде направена не по-късно от 18 ноември на този линк:

https://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2021

 

Международен характер

 

Конкурсът Roca One Day Design Challenge за първи път се провежда в държавата на създаването си - Испания през 2012 г. и оттогава бързо се разпространява по целия свят. Въпреки че пандемията засегна събитията през 2020 г., като повечето от тях трябваше да бъдат отменени, през 2021 г. вече са потвърдени състезания в 12 държави, между които: Португалия, Полша, Русия, Аржентина, България, Малайзия, Китай, Оман, ОАЕ и Испания. В страните, в които не е възможно да се проведе събитие на живо, конкурсът ще се проведе виртуално.

 

Българското издание на конкурса One Day Design Challenge се провежда в партньорство с: АИДБ, Dibla и КАБ.

 

За повече информация относно Roca One Day Design Challenge, моля, посетете:

 

www.onedaydesignchallenge.net

One Day Design Challenge | Bulgaria 2021 | Roca