Актуалните тенденции в дизайна на банята за 2021 г., представени в Експо Баня София

03/06/2021

Обновената експозиция в шоурума на ROCA отваря врати през юни, като посетителите вече могат да запазят предварително час за персонална среща с екипа, както и да изпробват лично, на място, функциите на изделията чрез действащи инсталации.
Умивалници от супер тънък порцелан в различни цветни нюанси, цветни смесители и смарт-продукти за баня са сред „хитовете“ за това лято.

Експо Баня София, корпоративната изложбена зала на Група Roca за Балканите, отвори отново врати за интериорни дизайнери, архитекти и клиенти. Обновената експозиция представя най-новите тенденции в дизайна на банята за лято 2021 чрез колекциите на водещи световни дизайнери.

„Цветно“ е кодовата дума за това лято не само в областта на модата за дрехи, но и в банята. Колекцията умивалници с подписа на известния бразилски архитект и дизайнер Ruy Ohtake за ROCA се очертава като безспорен хит, със своите органични линии и непреходен дизайн, богатство на форми и цветове, изключително изящество в изработката на мивките от супер тънък порцелан. Колекцията, отличена с Red Dot design awards ‘Best of the best’, предлага умивалници от Fineceramic® в 6 цвята – Перла, Оникс, Беж, Кафе, Бяло мат и класическо Бяло гланц. Цените им започват от 264 лв. без ДДС

 

Умивалник Ruy Ohtake на ROCA в цвят Кафе

Ако търсите цялостно обзавеждане за баня в цвят – тоалетна, мивка – вижте актуалните предложения за 2021 година от колекции Beyond и Inspira. Тоалетните, както стенни, така и тип „моноблок“, се предлагат във вариант Rimless за отлично измиване на цялата вътрешна повърхност на тоалетната, а седалките и капаците с плавно затваряне са изработени от специалния материал Supralit® с антибактериален ефект, устойчив на светлина и UV лъчи. Supralit® е много здрав материал, който гарантира максимална лична хигиена и лесно почистване на тоалетната.

 

Актуално допълнение към изделията от цветен порцелан в банята е душ корито или вана в същия цвят. През 2021 ROCA пуска на пазара редица нови модели, изработени от иновативните материали Surfex® и Stonex®. Тяхната специална повърхност предлага допълнителна защита срещу подхлъзване, а душ коритата се монтират на едно ниво с пода на банята за максимално изчистен дизайнерски ефект.

 

И през тази година в цяла Европа, както и у нас, продължава засиленото търсене на мебели за баня. Новите шкафовете за баня на Roca са произведени от висококачествени, влагоустойчиви материали и механизми за плавно затваряне на вратичките и чекмеджетата. Спестяващ мястото сифон и допълнителни органайзери осигуряват по-голямо пространство за съхранение. Мебелите от колекция Stratum включват допълнителни технологични решения като интегрирани Bluetooth колони, контакт и скрито вътрешно осветление, а шкафовете от колекциите Inspira и The Gap предлагат богати възможности за индивидуални дизайнерски решения, тъй като могат да се съчетаят с всички нови модели мивки за монтаж върху плот от същите колекции, като дават на клиента голям избор от комбинации на цветове, размери, форми и текстури. Допълнение към базовия модул с умивалник са колоните за монтаж на стена, както и огледалата с вградено LED осветление, противозамъгляваща плака и възможност за безконтактна настройка.

 

Финален цветен акцент в банята внасят смесителните батерии, голямата душ пита и аксесоарите за баня, предлагани в цветове титаново черно или розово злато от колекциите Insignia и Naia.

 

“Смарт“ е друга ключова дума, определяща тенденциите в банята на 2021 г. След умните тоалетни In-Wash Inspira с множество уелнес функции, сега Roca представя един истински интелигентен душ, който помни предпочитанията на всеки един от членовете на семейството за температура на водата и сила на водната струя, активира се с едно единствено ваше движение и ви дава пълен отчет за потреблението на вода под душа. Ако и вие сте от поколението, което се наслаждава на всяка нова смарт „джаджа“, новият смарт-душ на ROCA e точно за вас. Ако желаете, може да изпробвате лично в Експо Баня София функциите на този иновативен продукт на Roca, както и голяма част от останалите нови предложения на компанията за 2021г.

Можете да запишете предварително час за лична среща с дизайнер-консултант от Рока България на тел. 02/939-60-90 или на expo.bath@bg.roca.net

Актуалната продуктова гама за 2021г. може да бъде видяна и в онлайн каталога на roca.bg