ВДЪХНОВЕНИЕ

ТРИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ВИНТИДЖ БАНЯ

Изискани по дефиниция, баните с ретро дизайн са отново на мода, за да се адаптират към различните стилове.

Някои класически предмети никога не излизат от мода. Със своя дизайн и харизматични форми, свободно стоящата винтидж вана е добър пример за това. С ергономични линии, които обгръщат тялото ни, традиционните й форми се завръщат с предложения, преоткривайки един емблематичен елемент на класическата баня, като добавят нови функции и значително увеличават възможностите й. Независимо от интериорния дизайн, за всяко пространство има идеална свободностояща вана. Перфектното изделие, което може да превърне къпането ви в незабравимо изживяване, с непреходен дизайн … Или пък с поразително модерни решения.

Класиката е модерна

Търсенето на баланс и използването на благородни материали са от съществено значение за оформянето на класически и вечни бани. Пространства с акценти от мрамор или бели керамични елементи. Бани с традиционните мивки и конзоли, двуръкохваткови смесители с дръжки във формата на звезди или мебели за баня от дърво … Предложения, които обръщат поглед към миналото, където свободностоящата вана намира своето естествено място. Ваната Carmen на Roca напомня за античните форми с особеното си външно оттичане, като повдига единия си край, за да обгърне още повече тялото ни. Благодарение на свойствата на чугуна, неговата звукоизолация намалява шума на водата, а термичната му устойчивост запазва водата топла за по-дълго време, за да позволи оптимално комфортно изживяване.

Бляскава еклектика

Смесването на различни тенденции и успехът на контрастите са ключът към един модерен и неконвенционален стил, който съчетава материали, покрития и дизайн, за да се подчертае силата на различното. Мебелите в класически или колониален стил се съчетават с модерни умивалници в оживени пространства за баня, където ваната се превръща в бляскав обект и основна част в нейния класически дизайн. С вдъхновение от краката на животни, овалният и симетричен дизайн на ваната Newcast излиза извън рамките на традиционното бяло, за да предложи сиво, черно, бордо, тъмносиньо или мед за иновативни интериори.

Минималистична атмосфера

Отворените пространства и изчистените геометрични форми се открояват в среда, която привлича естествената светлина, за да предложи по-голямо усещане за простор в банята. Решения като окачени на стената умивалници и тоалетни допринасят за оптимизиране на пространството, като оставят основните предмети да заемат централно място. Свободностоящата вана преоткрива възможно най-изчистените линии, използва иновативни материали като Stonex®, за да предложи дизайн за банята в строго бяло. В кръглата или квадратната си версия, меките стени на ваната Maui обгръщат тялото ни и запазват температурата на водата за по-дълго време благодарение на термичната устойчивост на този материал, произведен от минерали и смоли.

Със своята способност да привлича вниманието и да се превръща в звездата на банята, старинната вана, в която и да е от своите форми, материали или покрития, се превръща в символичен елемент, който се адаптира към всяка индивидуалност.

Сподели