СЪВЕТИ

СЪВЕТИ ЗА ПЕСТЕНЕ НА ВОДА В БАНЯТА

Тъй като всички ние трябва да се научим да пестим вода, днес ви предлагаме идеи за постигане на по-устойчиво пространство в банята.

Един съзнателен жест, нов навик, малка промяна в ежедневието ни може да бъде от съществено значение за пестенето на вода и да допринесе за грижата за нашата планета. Тъй като малките решения у дома могат да доведат до глобални трансформации, днес ви предлагаме няколко препоръки, които да ви помогнат да постигнете по-ефективна баня, като същевременно намалите сметката за вода. Идеи, които превръщат основни ежедневни жестове в съвкупност от екологични преживявания.

Инсталирайте термостатични смесители

Времето, което прекарваме в чакане да потече топла вода от душа, е не само досадно, но и с много висока екологична цена: няколко литра вода, които се губят завинаги. Винаги най-добрите ви партньори в такива случаи, термостатичните смесители и душ колони осигуряват поток от вода с идеалната температура за няколко секунди, без да позволяват на водата да надвиши 38ºC, като същевременно ни помагат да пестим енергия. За монтаж на стена или за вграждане, можете да избирате измежду различни дизайни и да намерите този, който най-добре отговаря на вашите нужди. А ако дизайнът играе важна роля за вас, със сигурност ще оцените моделите от серията T-1000. Ще ги откриете скоро и с ексклузивното покритие Everlux, за да добавите цветен акцент в банята в титаново черно, розово злато или сатинирано титаново черно.

Изберете оптимизирано измиване на тоалетната чиния

Системата за двойно отмиване е сигурен залог, ако искате да опазите околната среда и бюджета си. Тоалетните Roca, със своя устойчив дизайн, са пионери в стандартното въвеждане на системи и двустепенни тоалетно казанчета, като постепенно намаляват обема на водата. В днешно време най-ефективните тоалетни консумират между 4,5 и 3 литра, и дори 2,5 литра, за пълно и частично измиване, като Roca предлага и голям избор от структури с вградено тоалетно казанче и фабрична настройка от 4,5/3 литра, за перфектно почистване на новите римлес тоалетни с по-малък разход на вода.

Изберете смесители с вграден аератор

Аераторите, монтирани в чучура на смесителната батерия, намаляват дебита на водата и следователно – консумацията но вода с до 50%, без да влошават усещането за комфорт при измиване. Вградени във всички смесители за мивка на Roca, новите ограничители на дебита подобряват още повече тази система. Новите модели батерии от колекция Cala добавят и компактна „инжекционна“ технология за впръскване на въздуха.

Система Cold Start

Случайното активиране на бойлера консумира енергия и може да доведе до загуба на литри вода всеки ден. Системата Cold Start, налична в най-иновативните смесители на Roca, предотвратява случайното пускане на гореща вода, а с това и разхищението на енергия и емисиите на CO2 в атмосферата. При централна позиция на ръкохватката, от смесителната батерия за мивка потича студена вода, като при плавното й завъртане наляво температурата на водата от крана постепенно се затопля.

Времезатварящи се и електронни смесители и кранове за мивка

Знаете ли, че ако оставим кранчето да работи, докато си мием ръцете със сапун, можем да изхарчим излишно до 6 литра вода? Чудесно решение за спестяване на средства в обществени и полуобществени тоалетни помещения, електронните смесители разполагат със сензор за движение, който спира подаването на вода след няколко секунди, за да се избегне ненужното потребление. Безконтактните смесителни батерии на Roca като L20-E или L90-E разполагат със сензор в основата на чучура, докато модели смесители като Atlas-E или Loft-E го поставят в чучура за монтаж върху плот. Този набор от конфигурации се допълва от лесния им монтаж, тъй като всички модели могат да се захранват с електричество или батерии.

Изберете смел дизайн

Търсенето на креативни и ефективни варианти позволи на Центъра за дизайн на Roca да разработи иновативно предложение, което получи множество международни награди. Комбинация от умивалник и тоалетна, оригиналният продукт W+W използва отпадъчната вода от умивалника в тоалетното казанче, за измиване на тоалетната. По този начин, чрез мощна филтрираща система, водата получава втори живот в едно от най-оригиналните и ефективни решения на Roca за банята.

Сподели