Select your country

Nu 
Колекцията Nu представлява изчистена визуална експресия и синтез на основните елементи на дизайна: форма, облик и цвят. Nu, френската дума за голота, разкрива колекция, която премахва изкуственото, за да достигне до същността на своя непреходен дизайн.
 
Колекцията включва три различни ръкохватки - Pin, Dome и Stripes - които са " оцветени" в шест гланцови цвята, вдъхновени от средиземноморското ДНК на Roca: зелено, синьо, жълто, черно, бяло и хром. Nu представя свят от възможности в различни форми и покрития, предлагайки неограничена креативност с множество решения за персонализиране на пространството в банята. Тези модерни и "изваяни" смесители приемат цвета и гъвкавостта като присъщи елементи на дизайна. Със своя диаметър на корпуса от 35 милиметра, най-тънкият на Roca до момента, Nu съчетава изобретателност, устойчивост и качество в една вълнуваща нова колекция.   
Pin, Stripes и Dome са стилни елементи, които съчетават красота и вдъхновение с функционалност и простота. Тук формата не само следва функцията, но и я преоткрива. Заоблените форми са лайтмотивът на Nu и отправната точка за оригиналния му дизайн. Моделът Dome прегръща заоблената си архитектурна форма. Тя е приканваща и неочаквана, форма с меки очертания, която е едновременно естествена и солидна. Базиран на вдлъбнатите копчета на старите стереоуредби, Stripes е като архитектурен детайл, тъй като съчетава простотата на цилиндричната си форма с по-декоративния щрих на оребрената си и текстурирана повърхност. Тънката, издължена дръжка на Pin му придава леко подобна на птица форма. Силна и стабилна, елегантна и готова да полети.
 
Детайлите, които се откриват във всеки от тези смесители, отразяват уникалността на колекцията. Червените и сините точки, които обозначават студено и горещо, са дискретно разположени под ръкохватките, така че когато смесителят се завърти, дизайнът създава усмихнато лице, наподобяващо на малък английски гвардеец с цилиндър и вдигната шпага. Този фин детайл добавя елемент на игра в ежедневната рутина, като създава връзка с потребителя и стимулира въображението му.

  
Произходът на четирите нови цвята, които съставят палитрата на Nu, може да се открие в зелените врати и сините прозорци на традиционните бели средиземноморски къщи и в интериора на модернистичните сгради в Барселона от началото на 20-ти век. Nu си играе с цветовете по нови и изобретателни начини, които отразяват новаторския характер на марката.
 
Гланцираната, наситена повърхност покрива всеки от шестте отличителни цвята: кобалтово синьото е почти царствено, ментово зеленото е забавно и силно, медено жълтото е изтънчено и изненадващо, титаново черното и лъскавото бяло са винаги стилни, а хромът е задължителна класика. Това са смели цветове, които се чувстват напълно комфортно в собствената си кожа и се адаптират без усилие към всяко пространство в банята. Nu е нова граница за архитекти, интериорни дизайнери и частни лица, които могат да разширят своята вселена и да създадат домашни пространства, които вдигат летвата (на цветовете).  
Непоколебимият ангажимент към устойчивостта е на първо място във всяка стъпка от този процес, така че дизайнът да работи в хармония с околната среда. Със скрития в смесителя аератор и прилагането на системата Cold Start, непреходният дизайн на Nu намалява дебита на водата при всяко използване и предотвратява ненужните емисии на C02.
 
Що се отнася до опаковките и транспорта, пластмасовите опаковки за еднократна употреба са премахнати, а колекцията се произвежда в Европа, за да се намали цялостният въглероден отпечатък. 
Персонализирането е в основата на тази нова колекция. Няма граници или предубеждения. Всеки може да смесва и комбинира цветове и форми, за да отговарят на стила му, като го адаптира към малки домашни пространства или по-големи търговски обекти. Пълната гама от шест цвята е налична за смесители, предназначени за умивалници, вани и бидета, както и стенни смесители за душове и умивалници, предлагащи безкрайни комбинации.
 
Ако персонализирането е сърцето на тази колекция, нейната водеща сила е търсенето на нови решения. Nu е проектиран да накара потребителите да се чувстват добре чрез своя смел и цветен дизайн и да внесе спокойствие със своята ефективност и дълъг живот, който гарантира един милион движения на отваряне и затваряне.
 


Студио Inma Bermúdez
Inma Bermúdez (Испания, 1977) и Moritz Krefter (Германия, 1978) са двете лица - вдлъбнато и изпъкнало - на студиото, което проектира колекцията "NU". "Moritz е милиметърът, съвършенството, техниката", казва тя. "Inma е формата, езикът, концепцията", отговаря той. Със студио и дом във Валенсия, двамата работят от 2007 г. за компании от цял свят, създавайки емоционални предмети, които никога не губят от поглед своята функция. Проектите им съчетават немска същност и средиземноморска светлина, хумор, ирония, простота и уважение към околната среда. Ангажиментът им за устойчивост диктува бъдещето и все повече настоящето, в което материалите, продуктите и процесите са екологично чисти.
 

 

Вграден смесител

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА PIN. S РАЗМЕР

A5A323F..0


 

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА DOME. S РАЗМЕР

A5A3Y3F..0

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА STRIPES. S РАЗМЕР

A5A3B3F..0

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С АВТОМАТИЧЕН ИЗПРАЗНИТЕЛ, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА PIN. S РАЗМЕР

A5A303FC00


 

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА PIN. XL РАЗМЕР

A5A343F..0

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА DOME. XL РАЗМЕР

A5A3X3F..0

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА STRIPES. XL РАЗМЕР

A5A3C3F..0

СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С ГЛАДЪК КОРПУС, ГЪВКАВИ ЗАХРАНВАЩИ ВРЪЗКИ И РЪКОХВАТКА PIN. L РАЗМЕР

A5A4A3F..0

A5A3W3F..0

A5A3D3F..0

Twin-lever basin mixer with deck-mounted lateral handles - 3 holes-, smooth body, flexible supply hoses and Dome handle. L-Size

A5A3V3F..0

Twin-lever basin mixer with deck-mounted lateral handles - 3 holes-, smooth body, flexible supply hoses and Stripes handle. L-Size

A5A3E3F..0

ВГРАДЕН СМЕСИТЕЛ ЗА УМИВАЛНИК С PIN РЪКОХВАТКА

Oкомплектова се с вградено тяло

A5E3502..0

Смесители за биде

Bidet mixer with smooth body, flexible supply hoses and Pin handle

A5A623F..0


 

Bidet mixer with smooth body, flexible supply hoses and Dome handle

A5A6X3F..0

Bidet mixer with smooth body, flexible supply hoses and Stripes handle

A5A6C3F..0

Смесители за вана и душ

Wall-mounted bath-shower mixer with automatic diverter and Pin handle

A5A023F..0

 

Wall-mounted shower mixer and Pin handle

A5A213F..0

 

Built-in bath-shower mixer with automatic diverter (2 ways) and Pin handle

A5A0B3F..0

Окомплектова се с RocaBox A525869403

 

Built-in shower mixer (1 way) and Pin handle

A5A2B3F..0

Окомплектова се с RocaBox A525869403

 

ЧУЧУР ЗА ВАНА

A5A083F..0

 

Аксесоари

КЛИК-КЛАК КЛАПА

A505401000 Хром
A5054015..


 

Колекция Nu брошура

Изтеглете или разгледайте онлайн брошурата за колекцията Nu, за да намерите повече технически подробности за пълната продуктова гама.

Разгледай/ изтегли