СЪВЕТИ

ХЮГА: ИЗНЕНАДА С ТОПЛОТАТА НА БАНЯТА В СКАНДИНАВСКИ СТИЛ

Светли цветове на плочките или мебелите за баня, природни елементи и светлина, много светлина!

Тъй като най-комфортната топлина може да дойде от най-дълбокия студ, скандинавската баня ще ви осигури достъп до приятна и приветлива атмосфера. Открийте как използването на светли нюанси може да компенсира липсата на естествена светлина и как, вдъхновени от природата, ще се почувствате изпълнени с оптимизъм и благоденствие. Ще намерите всичко нужно, за да се отдадете на скандинавския декор и добрите вибрации на хюга концепцията, на минималистичния дизайн с дух на собствена изработка, извиращ от дългите скандинавски зими, който ще ви помогне да създадете атмосфера в банята, обгръщаща с позитивна енергия.

Яркост със светли цветове

Скандидавският стил се появява, за да откликне на нуждата – да се бори с оскъдната дневна светлина в северните европейски държави. В началото на 20-те години на миналия век Норвегия, Швеция, Финландия и Дания си поставят за цел увеличаване на светлината у дома. Хората постигат това като свалят завесите от прозорците или залагат на светли цветове като бялото при декориране на банята. Това постоянно търсене на светлина, съчетано със специалната скандинавска концепция за благоденствие в дома, води до уникална идентичност, в която се използват меки и светли нюанси, които да противодействат на студа и тъмнината.

Обгръщаща природа

За да постигнете наистина баня в скандинавски стил, не може просто да използвате светли цветове за плочките или аксесоарите за баня, ще трябва да стигнете по-далеч и да се обградите с елементи, които ви карат да се чувствате наистина приветствани. За да предаде топлината, така добре дефинирана от термина хюга — усещането за спокойствие пред запалената камина — скандиавският декор разчита на природата, като залага на дърво при изработката на пода и обзавеждането за баня, а за декориращи елементи използва растения и цветя. За да придават усещане за топлина, платовете също трябва да бъдат естествени, като памук, лен или вълна.

Органични линии и геометрични форми

В скандинавския декор, връзката с природата се вижда и в дизайна с чисти линии, с минималистичен характер. Функциолността идва на първо място и всичко излишно е изчистено от умивалниците и тоал

аксесоарите за баняетните чинии с прости форми и от скандиавските мебели с несъвършените им покрития.

 

Ако искате да направите дома си по-светъл, не се колебайте да обновите банята си, откривайки вдъхновение в топлината на скандиавския стил. Доверете се на светли цветове, масивно дърво и природни повърхности и накрая, преди да се потопите във ваната, не забравяйте да добавите няколко свещи за завършек.

Сподели