СЪВЕТИ

Пет стъпки за реновирането на вашата баня

Ако имате планове да преосмислите пространството в банята, тук ще предоставим съществените неща, която трябва да имате предвид.

Направили сте безкрайни изчисления, чели сте куп списания и имате вече няколко оферти. Решили сте да ремонтирате банята, но трябва да се вземат важни решения относно стила и функционалността на едно от най-важните пространства в дома ви. Ако предстои обновяване, не забравяйте, че имате златна възможност да определите не само характера на тази част от дома ви, но и така важните за едно семейство месечни режийни разходи.

Тъй като всяко обновяване на банята е свързано със средства, и когато най-накрая се решим да го направим, се надяваме, че то ще е за много години напред. Именно тук ние подробно ще разясним някои от ключовите фактори, които трябва да вземете предвид.

Обновяване на банята с продукти Roca

Отделете време за разпределението

Разсъждавате върху нов проект или само обмисляте да обновите помещение, което вече съществува. И в двата случая препоръчваме да се опитате да проектирате бъдещата си баня все едно е бяло платно. Вземете размерите и скицирайте идеята. Представяйте си, променяйте, опитвайте различни неща. Направете опит да стигнете възможно най-близо до банята на вашите мечти, като използвате дизайнерски инструмент като 3R –  The Bathroom Planner на Roca. С функционалностите, заложени в програмите за професионалисти, достъпа до пълния каталог на продуктите с марка Roca и интуитивната работа, 3R ви позволява да симулирате резултата от реновирането и да получите приблизителна оценка на цената на продуктите.

3R The Bathroom Planner

Избирайте продукти, с които пестите без да усещате

Сега, след като сте решили да обновите банята си, трябва да помислите и за мерки, които ще са от полза за джоба ви в дългосрочен план. Търсенето на решения, които използват по-малко вода и енергия е не само желателно от гледна точка на грижата за околната среда, но и решение, което ще бъде повратна точка във вашите месечни сметки. Казанчета с двоен бутон или термостатичните смесителни батерии могат да бъдат интелигентно решение за постигане на отговорно използване на водата по много лесен начин.

Ако имате изразено отношение към дизайна, не се колебайте да изберете решение като W + W от Roca, революционната концепция, която съчетава умивалник и тоалетна в едно, филтрирайки водата от умивалника, за да я използвате повторно за измиване на тоалетната. Що се отнася до консумацията на енергия, нововъведенията на термостатичните смесители, проектирани да не надвишават 38º по подразбиране, или технологията Cold Start, интегрирана в едноръкохватковите смесители, разработени, за да активират студената вода, като по този начин се избягва всяко неволно подгряване на бойлера. Това ще позволи да намалите сметката за газ или електричество, без дори да усетите.

Смесител Naia с технология Cold Start от Roca

Душ? Или вана?

Това е една повтаряща се дилема при всяко обновяване на банята, и с право. Трябва да сте наясно с това, тъй като някой ден може да се наложи да решите да инсталирате вана или душ кабина. В първия случай ще можете да избирате от обширен каталог на модерни и класически вани, включително и хидромасажни системи. Ако минете към втория вариант, не забравяйте, че има много по-голям избор от традиционното душ корито от порцелан. В днешно време иновативни материали, като Stonex® от Roca, позволяват производството на противоплъзгащи се поддушови корита, с текстурирана повърхност и с възможност да се режат по точните размери на зоната на душа.

Избор между вана и душ от Roca

Не забравяйте решенията за съхранение

Това е може би един от въпросите, за които отделяме по-малко време, когато планираме обновяването на банята, но е от въпросите, които ще сте щастливи, че сте взели предвид от самото начало. Спрете и помислете за вашите истински нужди. Сами ли живеете или със семейството си? Ще искате ли да имате всичко подредено и прибрано или предпочитате да се отдадете на дизайна? Ще намерите предложения, които отговарят на всички нужди в каталога за обзавеждане на банята на Roca: капацитетът за съхранение на Victoria, интелигентната система за подреждане на Prisma или ангажиментът към дизайна на Inspira. Някои от опциите ще ви изправят пред технологията и на Stratum-N, обзавеждането за баня с Bluetooth® говорители и интегриран контакт, което ще промени начина, по който се наслаждавате на вашата баня завинаги.

Рискувайте с модерни плочки

И накрая, не забравяйте, че едно от решенията, които ще добавят стил и ще отличат Вашата баня, ще бъдат стенните и подовите плочки, които ще комбинирате със санитарните продукти и мебелите за баня. Опитайте се да изберете модели според стила, който искате да принесете в ансамбъла и запомнете, че сега има много продуктови решения, вдъхновени от шарките на мрамора, кованото желязо или естественото дърво, но с всичките предимства, издръжливост и възможност за почистване на керамиката.

Колекция керамика Thinbig® от Roca
Сподели