СЪВЕТИ

КАК ДА ПОЧИСТВАТЕ БАНЯТА СИ: СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ПРОДУКТИТЕ НА ROCA

Ако не знаете как да почиствате паравана или тоалетната, ние ще ви дадем всички отговори.

Прекарали сте месеци наред в подготовка на ремонта, избирайки внимателно материалите… И сега, когато мислите как да почиствате банята си, се притеснявате, че може да повредите нещо. За да сте сигурни, че продуктите на Roca ще бъдат с вас години напред, днес ще ви дадем няколко съвета за това как да почиствате паравана, как да оставите поддушовото корито като ново или как накарате тоалетната да блести. Открийте как да постигнете максимална хигиена и дълготрайност, като се запознаете с новите продукти, които са специално създадени, за да превърнат банята ви в храм на благоденствието.

Как да почиствате поддушовото корито или ваната

Преди да узнаете съветите за почистване на банята, трябва да познавате елементите, от които са направени ваните или поддушовите корита. Порцелановият разтвор e напълно различен от акрилния или от други разтвори, нови за пазара. Но във всеки случай, те биха били по-лесни за почистване, ако след всяко използване отделяте време за почистване на следите от сапун и вода, за да се избегне натрупването на варовик.

Известен като най-хигиенния материал, стъкленият порцелан се откроява като най-твърдото съединение, предлагащо отлични резултати дори с най-абразивните продукти. Поради оригиналния си състав, може да изглежда трудно да разберете как да почиствате поддушовите корита на Roca, но истината е, че едно просто изплакване с вода ще остави всички продукти Stonex® като нови, същото ще се случи и с тези, които са произведени в Surfex®.

За да запазите приятната текстура против хлъзгане, можете да използвате неутрален препарат или домакинска белина, като винаги нанасяте с памучна кърпа в кръгови движения и изплаквате с много топла вода.

Как да почиствате паравана

Варовикът е най-големият враг когато става въпрос за почистване на паравана или ваната. Поради тази причина, веднага след баня трябва да изплакнете повърхността с вода, започвайки винаги отгоре надолу. Използвайте гъба, за да премахнете всяка капка и всяка следа от замърсяване. За да го поддържате в перфектно състояние, почиствайте често стъклото с мокър парцал и понякога добавяйте неутрален сапун. Ако не можете да си представите да правите това постоянно, Roca предлага паравани, включващи обработка Maxiclean®, специално разработена, за да предотврати натрупването на варовик върху стъклото.

Как да почиствате тоалетната

За да се научите как да почиствате банята си трябва да се научите как да почиствате тоалетната – тази част, която е най-вероятно да се замърсява и да причинява лоши миризми. Използвайте кърпи за почистване за еднократна употреба или кърпа, дезинфекцирана с белина за третиране на повърхността. Не забравяйте и малка четка, за да успеете да достигнете до най-трудно достъпните места. За да премахнете котления камък, може да опитате с белина, но и естествена смес от оцет и лимон също ще свърши работа.

За да направим почистването на тоалетната дори по-лесно, Roca продължава да проучва нови матерали като Supralit®. Новият Rimless (без ринг) дизайн също допринася за чистотата в банята, тъй като елиминира ръба на тоалетната, а следователно и всякакви пролуки, където може да се натрупа мръсотия. Ако говорим за специфични продукти, електронният бутон EP1 включва безконтактна операция и позволява на потребителите да програмират допълнително пускане на водата на всеки 24 часа.

Как да почистване умивалника

И накрая, почистването на мивката не би било по-различно от почистването на ваната или поддушовото корито, въпреки че, поради честата ѝ употреба, може да се наложи да ѝ обръщате повече внимание. За да бъде умивалникът безупречен, изберете смес от сода бикарбонат и водороден пероксид, обикновен почистващ препарат или белина за трудните петна. Доверете се на материали като Fineceramic®, които офоромят най-добрите и най-леките мивки, но също така са особено устойчиви на абразивни продукти.

 

Ако тези трикове за почистване на банята не са решение на проблема с петната и драскотините по вашите продукти на Roca, Центърът ни за обслужване на клиенти е винаги на разположение, за да помогне да разрешите всеки проблем с поддръжката, също и в случай на пукнатини и счупвания.

Сподели