СЪВЕТИ

ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ДА ПРИСПОСОБИТЕ БАНЯТА ЗА ПО-ВЪЗРАСТНИ ХОРА? ПРОДУКТИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ

Тоалетни чинии, поддушови корита или аксесоари за баня, предназначени да направят живота ви по-лесен.

Когато времете започне да дава своето отражение върху вас, когато проблемите с подвижността започнат, приспособяването на банята за по-възрастни хора ще ви позволи да запазите своята самостоятелност. Монтирайте висока тоалетна чиния, адаптиран душ или дръжки за баня и се чувствайте защитени, докато се наслаждавате на спокойствието, което заслужавате.

 

Нека започнем с високи тоалетни чинии за възрастни, които повдигат позицията на чинията за облекчване на коленете и помагат да сядате и да ставате много по-лесно. Тези специални тоалетни чинии не само ще ви позволяват да запазите своята самостоятелност за по-дълго, но ще са в помощ и на болногледачите.

 

 

Без да ставате от тоалетната или от стола за душ, ще можете да изпълнявате своите ежедневни ритуали: миене на зъби, гримиране или бръснене, докато си седите комфортно. Накланящите се огледала, специално създадени за случаи с намалена подвижност, ви позволяват да ги нагласяте според вашите предочитания с минимални усилия.

Докато изпълнявате своите ритуали в банята, колко пъти сте имали нужда от подкрепа? Налични в богата гама от размери и покрития, дръжките за баня могат да ви помогнат да използвате тоалетната или да имате лесен достъп до ваната. Ще откриете разнообразие от аксесоари за баня за възрастни в Roca, които може да монтирате там, където имате най-голяма нужда от тях. А притовплъзгащото покритие ще ви предпазва допълнително.

 

 

Дори при начални проблеми с подвижността, обикновен ръб или стъпало могат да усложнят важни навици като къпането. Тъй като обновяване на банята за по-възрастни означава също и елиминиране на всякакъв вид препятствия, монтирайте паравани и се насладете на максимална достъпност.

Тъй като те нямат врати или профили на пода, предотвратяват спъване при влизане в душ пространството, а наличието на повече пространство помага и на болногледачите да изпълняват задълженията си.

След като бариерите в банята са премахнати, поддушовото корито също трябва да гарантира максимална безопасност. Когато монтирате душове за възрастни е много важно да имате супер тънко и противоплъзгащо се поддушово корито.

Накрая, няма как да забравим за смесители за душ , тъй като техният избор също може да промени ритуалите в банята. В баня, адаптирана за възрастни, термостатичните смесители за душ са задължителни, защото предотвратяват внезапни промени в температурата на водата, а също и прегряване на хромираните елементи. Ако изберете вградените варианти, повечето продукти ще бъдат монтирани зад стената, което допринася за премахването на пречките

Сподели