Рока България

jtgmediana.jpg

София, 21 януари 2015 г.- Остават броени дни за регистрация за участие в шестото издание на международния конкурс за дизайн jumpthegap . Младите български дизайнери, архитекти и студенти по архитектура и дизайн могат да направят своята заявка, най-късно до 12 ч. на 25 февруари 2015 г., като попълнят формата за регистрация на интернет страницата на конкурса www.jumpthegap.net. Такса за участиe не се дължи. Срокът за подаване на проектите е 25 март 2015 г.

Със своите пет издания досега, международният конкурс jumpthegap се утвърди като един от най-значимите в сферата на дизайна за баня. Той се организира от Roca в сътрудничество с Барселона дизайн център BCD и предоставя международна платформа за изява на млади професионалисти и студенти по дизайн или архитектура от цял свят. Конкурсът е за творчески идеи и иновативни решения за пространството в банята и продуктите свързани с него, такива, каквито биха били в близко или по-далечно бъдеще.

В това издание на конкурса, участниците ще се състезават в две категории: едната е за студенти, а другата за професионалисти. Общият награден фонд е 9000 Евро. Във всяка категория ще бъде дадена по една награда от 4000 Евро. Международна фондация We Are Water ще даде награда за устойчивост, в размер на 1000 Евро на един от трийсетте селектирани от журито проекта. Наградените проекти, както и избраните от журито претенденти за наградите ще бъдат представени в изложби.

Традиционно, журито на конкурса включва признати архитекти, дизайнери и професионалисти, ангажирани с развитието на дизайна. В това издание на jumpthegap , президент на журито е китайският архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), носител на различни награди, като наградата 2014 Young Global Leaders (YGL). Останалите членове на журито са Марсело Розенбаум, Бразилия (Marcelo Rosenbaum), дизайнер и ръководител на офис за дизайн и иновации Розенбаум; Том Дайкхоф, Великобритания (Tom Dyckhoff), журналист и архитектурен критик; Гута Моура, Португалия (Guta Moura), съосновател на Experimenta и директор на EXD Biennale; Хосеп Конгост, Испания (Josep Congost), Мениджър Roca Design Centre; Арх. Рафаел де Ла-Оз, Испания (Rafael de La-Hoz), патрон на Фондация за съвременна архитектура (Contemporary Architecture Foundation); Исабел Роиг, Испания (Isabel Roig), Управляващ директор на BCD (Barcelona Centro de Diseño) и президент на BEDA (Bureau of European Design Associations).

В петото издание на международния конкурс за млади дизайнери jumpthegap общият брой участващи проекти бе 3 444 от 102 страни. Състезаваха се 139 проекта от България, а сред трийсетте финалисти в четвъртото издание на конкурса (2010-2011) са два български проекта.

Пълна информация за конкурса, както и правните рамки са публикувани на официалния сайт: www.jumpthegap.net. Те са достъпни и чрез профила на конкурса във Facebook profile (jumpthegap).

Остава един месец за регистрация в международния конкурс за млади дизайнери Jumpthegap

- Регистрация може да се направи до 12 ч. (13:00 GMT+1) на 25 февруари 2015 г. чрез интернет страницата на конкурса www.jumpthegap.net - Jumpthegap е сред най-важните международни конкурси в сферата на обзавеждането за баня. Насочен е към млади специалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят