АРХИВ 2010 г.

АРХИВ 2010 г.

16 декември 2010 г. - За науката, новите технологии и вярата

Протодякон Любомир Братоев


 

2 декември 2010 г. - Изложбата "Вода, тяло, дух" в Експо Баня София

В това издание на Roca Радио по Дарик гостите са двама: Минко Попдимитров и Диляна Мазакова.


 

18 ноември 2010 г. - Силата на документалното кино

В студиото гостува режисьорът Стилиян Иванов.


 

4 ноември 2010 г. - Дизайн и новаторски

Мартин Ангелов е съосновател на студио ProvoCAD и член на неправителствената организация "Трансформатори". В студиото е и Веселин Симов, директор Маркетинг и Продажби на Roca България.


 

7 октомври 2010 г. - За екологията, водата и социална отговорност на водещите фирми

Дарина Тодорова, програмен специалист в отдел Оперативни проектни дейности на Програмата на ООН за развитие в България, е гост в Roca Радио по Дарик.


 

9 септември 2010 г. - Лидерите на пазара

Изпълнителният директор на Roca България Серхио Кастро и Веселин Симов, мениджър Маркетинг и Продажби в компанията, са първите гости в първото за сезона издание на Roca Радио по Дарик.


 

29 юли 2010 г. - За силата на водата

Интервю с акад.Олга Бутакова от Международната академия по информатизация към ООН, отдел Предпазване на здравето и безопасност на околната среда.


 

22 юли 2010 г.- Първият български компютър

Кирил Боянов е сред пионерите на българската изчислителна техника. Човекът, участвал в създаването на първата българска изчислителна машина "Витоша".


 

8 юли 2010 г. - За съвременното българско изкуство

Сценографът, скулпторът, живописецът, графикът, общественикът, основателят на групите за неконвенционално изкуство "Ръб" и "Диско 95", Кольо Карамфилов е гостът в Roca Радио по Дарик.


 

1 юли 2010 г. - Лидерство и екипност в спорта

В разгара на световното първенство по футбол, в студиото на Roca Радио гостува Валентин Михов.


 

3 юни 2010 г. - Полезните екопрактики

Най-успешната българска тенисистка Магдалена Малеева за полезните екопрактики в Roca Радио по Дарик.


 

20 май 2010 г. - Българското образование

По темата, в Roca Радио, разговаряме с доц. д-р Даниел Вълчев, бивш министър на образованието и науката и настоящ преподавател по право в Юридическия факултет на Софийския университет.


 

22 април 2010 г. - Балансът в природата

Българският алпинист, антарктически изследовател, кинодокументалист Дойчин Василев гостува в Roca Радио на 22 април, Международния ден на Земята.


 

25 март 2010 г. - Рока България НОВОСТИ 2010

Изпълнителният директор на Roca България, Серхио Кастро представи новостите на Roca за тази година и бъдещето на компанията през 2020 година в специално интервю за Roca Радио по Дарик.


 

11 март 2010 г. - Лидерството, високите цели и покоряването на върхове

Гости в студиото са Мира Радева - директор на Института за маркетинг и социални изследвания MBMD, и Веселин Симов - мениджър Маркетинг и продажби на Рока България.


 

25 февруари 2010 г. - Новаторство

Изобретателни хора ли са българите и каква е разликата между иновация и изобретение - на тези и подобни въпроси отговори Марио Христов, председател на Съюза на изобретателите в България. За срещата между реалното и въображението Марио Христов говори в Roca Радио по Дарик.


 

11 февруари 2010 г. /двойно предаване/ - За Теодосий Спасов и Небесните струни

Новият проект, Теодосий Спасов и Небесни струни, ще бъде представен за пръв път пред широка публика на 24 февруари в Експо Баня София. Повече за проекта, брилянтният български музикант разказа в Roca Радио по Дарик.


 

11 февруари 2010 г. /двойно предаване/ - За по-добра градска среда

Расте, но не старее е девизът на София, но дали хубавее - на този и подобни въпроси отговори главният архитект на столицата Петър Диков. Той е гостът в Roca Радио по Дарик.


 

28 януари 2010 г. - Благосъстояние и благополучие

Един от водещите принципи на Roca е благосъстоянието и благополучието на хората, а най-лесно те се постигат, като осигурим на себе си малките радости и удобства в живота.Повече по темата разказа архитект Антоние Манолова, която е специалният гост в Roca Радио по Дарик.


 

14 януари 2010 г. - За по-добра градска среда

Гостът в първото за годината предаване на Roca Радио е архитект. Завършил е аспирантура по градоустройство във ВИАС, София и е специализирал Урбанизъм в университета Джонс Хопкинс в Балтимор, САЩ. Със сигурност знае коя е най-високата сграда в България. Той знае и коя е най-красивата и най-функционалната. Редовно номинират негови проекти за наградата Сграда на годината. Roca Радио представя архитект Иво Пантелеев, заместник-председател на Камарата на архитектите в България.

 

Компанията