Рока България

thumbnail_Roca_Days_Challenge.jpg

Roca One Day Design Challenge предизвиква креативността на млади български дизайнери и архитекти в своето 2-ро издание.

. • Тази година организираното от Roca международно съревнование за дизайн се провежда в 13 града в различни страни по света

. • Участниците се изправят пред предизвикателството само за един ден да създадат иновативни концепции, свързани с банята

Roca One Day Design Challenge

Кога: 9ти ноември 2019

График: от 8:30 до 17:30 – Посрещане, задание, дизайн на проектите

               17:30 – Оценяване от журито

               От 19:30 – Церемония по награждаването

Къде: Експо Баня София (Изложбена зала на Рока България)

           Бул. Мария Луиза 16, София 1000

Регистрации: http://www.onedaydesignchallenge.net/en/sign-up?contest=71619

Второто издание на Roca One Day Design Challenge в България ще се проведе в Експо Баня София (корпоративната изложбена зала на Рока България), бул. Мария Луиза 16, София, в събота, 9 ноември 2019. Състезанието е едно от най-интригуващите в света на дизайна, заради ограничението във времето. С присъствие в 13 града, Roca One Day Design Challenge цели да насърчи и даде път на младия талант. Събитието също цели да се превърне в платформа, в която млади дизайнери и архитекти от цял свят могат да се докоснат за първи път до професионалния свят и да се срещнат с бележити членове на журито.

Roca One Day Design Challenge се развива от Roca, компания, превърнала се в символ за продукти за банята. Състезанието предизвиква студенти по дизайн и архитуктура, както и млади професионалисти до 30-годишна възраст, да създадат оригинални и иновативни решения и продукти, свързани с пространството в банята, и то само за един ден.

Участниците трябва да създадат продукт, на база на задание, което ще бъде обявено сутринта в деня на състезанието. Всеки от тях ще се състезава с времето, индивидуално или в групи по двама. Най-важният критерий на журито е оригиналност, дизайн и приложимост на идеите. Конкурсът предлага на младите студенти и професионалисти опита от предизвикателството да развият най-иновативните си идеи на практика.

Регистрация и членове на журито

Необходима е предварителна регистрация в сайта на събитието, до 6 ноември . Линк за регистрация, Общи правила за участие и подробности за българското издание може да намерите на този линк:

http://www.onedaydesignchallenge.net/en/contests/bulgaria/bulgaria-2019

Конкретната задача, по която ще работят участниците, ще бъде обявена на 9 ноември от 9,30 ч. От този момент и в състезание с времето, участниците ще работят по идеите си до 17,30 ч. След като проектите бъдат предадени и оценени от журито, ще се проведе и церемония по награждаването, от 19,30 ч.

Проектите в конкурса ще бъдат оценявани от авторитетно жури. В него влизат петима доказани професионалисти в своите области, носители на редица награди за дизайн и архитектура: Илиан Милинов, получил 4 пъти отличието RED DOT design award, основател на Ilian Milinov Studio; Доц. д-р арх. Орлин Давчев, зам.-декан по учебната дейност в Архитектурен факултет, Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), София; Доц. д-р Георги Червендинев, ръководител на катедра Инженерен дизайн в Технически университет – София; Гл.ас. д-р Иво Попов, преподавател в департамент „Дизайн“ и доктор по дизайн в Нов български университет; и Веселин Симов, Мениджър маркетинг на Roca за Югоизточна Европа, в качеството му на представител на Международна фондация We Are Water.

Парични награди и международна експанзия на конкурса

Победителят в първото място на Roca One Day Design Challenge в България печели 2 000 лв., второ място – 1 000 лв., а трето – 600 лв. От името на международната фондация We Are Water, журито ще връчи и специална награда за устойчивост, в размер на 600 лв.

Състезанието има силен международен характер. Възникнало в Испания през 2012, Roca One Day Design Challenge е в пълна експанзия и през 2019 конкурсът се провежда в 13 града от 12 държави от цял свят: Аржентина, Австралия, Малайзия, Индонезия, Полша, България, Португалия, Русия, Оман, Китай, ОАЕ и Испания (Мадрид и Барселона).

Новост през тази година е, че победителите във второто издание на Roca One Day Design Challenge ще участват и на големия финал на международното състезание в Бърселона (20-22 януари 2020), като всички разходи за това ще бъдат поети от организаторите, а участващите млади дизайнери ще имат възможност за международна изява пред авторитетно жури от водещи световни архитекти и дизайнери.

За допълнителна информация може да се запознаете с правилата на конкурса тук: www.onedaydesignchallenge.net.

***

За Roca

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. За повече от 100 години дейност, компанията има 24 245 служители, 82 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.bg

За фондация We Are Water

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.

www.wearewater.org

Международният конкурс за дизайн Roca One Day Design Challenge с второ за България издание на 9 ноември 2019

След огромния успех през 2018, тази година състезанието осигурява допълнителна награда: участие в големия международен финал на конкурса в Барселона