Рока България

th-bg-nososti.jpg

Тази година, лидерът в обзавеждането за баня Roca чества своя 100-годишен юбилей. През своите 100 години, компанията Roca има важна роля за еволюцията на пространството на банята по света. Roca e пионер в намаляване на обема на тоалетното казанче до впечатляващите 3,5/2 литра, създава прототипа на най-познатата днес тоалетна тип „моноблок“ и първия едноръкохватков смесител, разработва нови технологии за икономия на вода и енергия в банята и иновации по отношение на материалите и дизайна на продуктите за баня. Непрестанните инвестиции, предприемаческия дух и независимост (компанията остава фамилна собственост), печелят на Roca в световен мащаб признание като компания-еталон в сферата на дизайна и производството на продукти за банята. Със своите 100 години история, Roca уверено стъпва в бъдещето на банята.

Hello Future

Обновената експозиция в изложбената зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София (с много работещи модели) представя най-новите тенденции и продукти на компанията под мотото Hello Future. За Roca, бъдещето на банята включва високи технологии и новаторски подход. Доказателство за това е водещата колекция за баня Inspira

Inspira e нова концепция за банята, създадена e в три варианта – ROUND, SOFT (със заоблени ъгли) и SQUARE. Всеки от тях може свободно да се комбинира с останалите. Mинималистичните линии прилягат с лекота на решенията и стиловете в различни бани. Умивалниците във всички възможни варианти са деликатни и изключително фини и леки. Създадени са от новия материал Fineceramic®, керамика с 40% по-лека и 30% по-издръжлива от традиционните материали. Мебелите от колекцията дават повече място за съхранение и екстри като вградено лед осветление. Изборът е между три различни покрития. Съчетават се с всеки един от умивалниците. Inspira предлага пълна гама санитарен порцелан. Окачените тоалетните са с новата технология Clean Rim, без ринг, а тоалетните казанчета са с двоен бутон 4,5/3 л за икономия на вода. Колекцията включва и "смарт тоалетната" In-Wash Inspira.

Умните тоалетни (smart toilets) заемат специално място в обновената експозиция Roca. Представени са In-Wash®, нов Multiclean®, In-Tank®, Clean Rim®

In-Wash® е разработен от международен екип дизайнери и инженери, експерти в продуктите за баня. Адаптира се към индивидуалните нужди на потребителя и дава ново определение за “хигиена” без тоалетна хартия и мокри кърпички, само с вода. Интерфейсът на дистанционното управление е напълно интуитивен. Продуктът има сензор за засичане на потребителя, който блокира функциите по измиване и подсушаване, когато седалката е свободна. Върховете на дюзите се самопочистват преди и след употреба с филтрирана вода. In-Wash® може да се интегрира във всяка баня и пространство.

Познатите вече уелнес седалки Multiclean® са с нов дизайн и съвместими с различни тоалетни Roca. Технологията Clean Rim® - за тоалетни без ринг, осигурява изключителна хигиена, лесно почистване и икономия на вода. В действащ вариант е представена и първата иновативна тоалетна с вградено казанче In-Tank®.

Новите структури RIS на Roca правят монтажа на стенните тоалетни лесен и надежден.

Новото поколение смесители Roca са представени от сериите Atlas, Lanta и Naia със системата Cold Start за икономия на енергия и уникален ограничител на дебита от 5 л/мин., позволяващ пестене на вода.

За да осигури достатъчно място за съхранение в банята, Roca продължава да развива гамата от мебели. Сред новите продукти се откроява новият мебел Stratum. Освен с дизайн, Stratum впечатлява с просторни чекмеджета, без изрязване за сифон. Отварят се докрай за по-лесен достъп и имат удобни органайзери. В корпуса му са скрити електрически контакт и дискретни Bluetouth колони. Още новости в света на банята предлага експозицията Hello Future в обновената изложбена зала Roca, включително най-новите модели керамични стенни и подови покрития от Roca. Впечатляващите продукти са резултат на натрупания и разван 100 години експертен опит на Roca в създаване на пространството на банята

В Експо Баня София може да се види и юбилейната експозиция 100 години Roca. Тя представя историята на компанията през погледа на рекламните комуникации.

100 години Roca

Много гости уважиха юбилея на компанията. Сред тях бяха дългогодишни партньори, специалисти от строителния бранш, архитектурата и интериорния дизайн, приятели, светски личности и медии. Елегантното събитие бе в Музея за история на София (бившата Централна минерална баня). Втори домакин и водещ на вечерта бе Ники Кънчев. Гостите се насладиха на изпълненията на Доротея Доротеева и Александър Мутафчийски в съпровод на Венета Нейнска, пиано.

Теодосий Спасов в джаз трио с Мирослав Турийски – клавишни, Начо Господинов – ударни, представиха свои интерпретации, сред които и композицията Ние сме вода на Теодосий Спасов, създадена за международната фондация We Are Water, инициатива на компанията Roca.

За приятната и елегантна атмосфера допринесоха и дамите от KвартетЪТ в състав Яна Зеленогорска – цигулка, Боряна Кралева – цигулка, Илияна Колева - виола , и Йоанна-Мария Тодорова – виолончело

Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.

Изненадата за гостите беше новият поглед към емблематичните в близкото минало за марката Roca в България ревюта на модни дизайнери Roca Fashion. Този път, бъдещето на българския моден дизайн, млади дизайнери – дипломанти в специалност Мода, Национална художествена академия представиха своя проект ЕВРОПА – sui generis.

Творбите на Александра Янакиева, Александрина Дерменджийска, Велиана Лобошка, Любомира Пецанова, Петя Стоянова, Радко Стайков, Теодора Лазаров, Християна Димитрова, Цветелина Абаджиева, Мария Далчев, Александра Петрова и Стефани Тодорова, създадени под ръководството на ст. преп. Катерина Цанева, показаха свеж поглед, талант и стил. Roca – компанията, която подпомага развитието на младите таланти в сферата на архитектурата и интериорния дизайн с инициативата Jumpthegap , пожелава успешно бъдеще на младите български дизайнери.

Roca

Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.

www.roca.com

www.bg.roca.com

Рока България отбелязва 100 години юбилей на компанията Roca с впечатляващи НОВОСТИ и светско събитие

• Експозиция, озаглавена Hello Future (Здравей бъдеще) е подредена в реновираната изложбена зала Roca на бул. Мария Луиза 16 в София. Представени са най-новите предложения и тенденции в обзавеждането за баня Roca. Водещо в експозицията са дизайна и новите технологии . • Със специално събитие в историческата сграда на бившата Централна минерална баня (Музей за история на София), компанията отбеляза един век юбилей със съчетание от класика, джаз и мода.