Нашата компания

Референтни проекти

Продуктите на Roca могат да бъдат забелязани в най-уважаваните и емблематични сгради в цял свят

Хотел W Барселона

Архитект: Ricardo Bofill

Категория: Хотели и курорти

Дата на монтаж: 2009

Хотел W Барселона, широко известен и като хотел Вела, е част от южното разширение на пристанището на Барселона. Проектирана от испанския архитект Рикардо Бофил, тази сграда е част от Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc.

Колекции, включени в проекта

One Hundred Restrooms в La Vaguada Mall

La Vaguada, първият в Испания търговски център, е пионер във внедряването на обществени тоалетни с премиум услуги. Резултатът е впечатляващо съчетание на съвременен дизайн, технологии и мерки за хигиена и безопасност, което преобръща представите ни за споделените тоалетни пространства.

Casa Cacao Boutique Hotel El Celler de Can Roca

Разположен в историческа сграда в гр. Херона, бутиковият хотел Casa Cacao съчетава в едно очарованието на историческия център със съвременния дизайн на местата за настяняване, плюс топлината и модерното звучене на едно истинско гастрономическо бижу, подписано с името на братята Roca.

Имение Алферес

Имението Алферес е построено в края на XVIII век, макар оградената със стена собственост, каквато я познаваме днес, да е изградена през втората половина на XIX век. Независимо от реформите, актуалната сграда е била и продължава да е типичната селска къща от древната земя на маите.

Проект LearnLife

Сградата- седалище на международния образователен проект Learnlife донася в Барселона революционното схващане за обучение чрез креативност, съвместна творческа дейност и личностно развитие, като оси. Оригиналното отворено пространство, проектирано съгласно японската методология "ikigai", стимулира поставянето в центъра на нашата страст на онова, което придава смисъл на живота ни, и създава гостоприемни, изпълнени с енергия зони, в които естествените материали, използването на светлината или изборът на обзавеждането ни канят да разгърнем цялостния си капацитет.

Фондация "Кàлида"

Желанието на архитектката Талябуе и на интериорната дизайнерка Уркиола бе да възпроизведат в сградата философията, която архитектът-модернист Доменек и Монтанер вгражда в историческата болница „Сант Пау“ в началото на XX, а именно вътрешните и външните пространства да са замислени за удобството на болните.

Сграда Портас до Сол

Сградата Портас до Сол (Вратите на слънцето), намираща се във Вила Нова де Фамалисао, се извисява като жилищно пространство от най-високо качество, изпълнено от първокачествени материали.

Централа на Кока-кола

Новата централа на Кока-кола в Аржентина предвещава не само пространство за работа, но и за културна трансформация. Отворени офиси, устойчиви технологии, високо технологични решения, зони за почивка, фитнес-център … Сградата в Буенос Айрес е отличен пример за нова култура на бизнеса, носеща искрата на живот, духа на марката, на работните пространства през XXI.

Кухнята на Братя Торес

Забележителен проект на ресторант на известните братя Торес, възприеман като храм за сетивата и извор на познания за кулинарията.

Ресторант Lily's

Модерните писоари Spun и своеобразните геометрични форми на смесителите Loft се вписват отлично в ресторант, който е смесица от култури и вкусове.

Остров Ал Марайя Хотел "Четири сезона"

Издържаният стил и функционалността налагат пространства за баня в пет-звезден хотел, разположен в ексклузивната бизнес-зона на Абу Даби.

Хотел "София"

Знаейки, че всеки детайл в хотел "София" е покана за наслаждение на сетивата, пространствата на баня в него бяха оборудвани с единични и двойни умивалници, изработени от материала с придаващата топлина минерална текстура на Solid Surface, Surfex®, на Roca. Със собствен облик благодарение на удобната релса за хавлия, умивалниците се вписаха идеално в модерна обстановка с лек полъх на Mid-Century Modern.

Национален Музей на каталунското изкуство

Емблематичната сграда на Международната експозиция от 1929 г., вдъхновява за модерни и неутрални пространства на баня, обединяващи функционалност и елегантност в класическите рамки на сградата и есенциални решения за пълнота и приятно усещане на мястото за личен тоалет.

Жилищен комплекс Cortina Residence

270 апартамента, които превръщат най-екслузивния проект за хотел в Букурещ във възможност Рока да създаде различни пространства на баня, споделящи дизайн и грижа за околната среда.

Айфелова кула

Айфеловата кула, построена от френския инженер Густав Айфел за Световното изложение в Париж през 1889 г., годишно приема 7,1 милиона посетители, превръщайки се в най-посещавания срещу входна такса обект в света. При ръководения от студио Moatti et Rivière проект за реновиране на Айфеловата кула, за обзавеждането на баните на емблематичната сграда, са избрани продукти Roca.

Хотел Sheraton Huzhou

Проектираният от световноизвестния архитект Ma Yansong хотел Sheraton Huzhou Hot Spring Resort е единственият международен луксозен хотел в Худжоу, което го прави една от най-престижните емблеми на града.

Стадион Arena Pantanal

Arena Pantanal е многоцелеви стадион в Куяба, Бразилия, специално построен за Световното първенство по футбол 2014 г., когато ще бъде домакин на четири мача.

Болшой театър

Болшой театър отваря врати за първи път на 20 октомври 1856 г., по време на коронацията на Александър II. През годините той се е утвърдил като една от основните забележителности на Москва.

Гранд хотел Hostal de La Gavina

Луксозният хотел Hostal de La Gavina в Сагаро, Жирона. Намира се на митичната Коста Брава в Каталуня и съчетава дискретна модерност и елегантен дизайн с изключително рафинирана класическа, традиционна атмосфера.

Хотел и спа Rafayel on the Left Bank

Rafayel on the Left Bank е част от зашеметяващото и всепризнато благоустрояване на Falcon Wharf в Батърсий. Проектирана от архитекта Джеймс Бърланд, уникалната и възхвалявана сграда от стомана, стъкло и дърво осигурява подходящ дом за Rafayel on the Left Bank.

Олимпийското село в Пекин

Почти 15 000 продукти Roca, включително смесители, мивки и тоалетни, са инсталирани в олимпийските сгради в Пекин: в редица хотели, олимпийското село, два стадиона и Командния център за сигурност за Олимпиадата.

Национален Аква център (Воден куб)

Извънредно модерен и с променящи се цветове, Рока възприе проекта за Националния Аква център като неповторима възможност да остави своя архитектурен отпечатък върху Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин.